orban_meszaros

Az elmúlt egy évben minimum 130 milliárd forinttal gyarapodott Mészáros Lőrinc vagyona kizárólag a heves megyei érdekeltségeinek köszönhetően, ha a Jobbik kormányra kerül, azonnal elszámoltatja “Orbán Viktor strómanját” és “a kormány holdudvarához tartozó gazdasági bűnözőket” – jelentette ki Mirkóczki Ádám Egerben.

Ha egy nettó 160 ezer forintos átlagkeresetet veszünk alapul, akkor több mint 800 ezer heves megyei ember havi bérét keresi meg Mészáros Lőrinc jelenleg térségünkben – hangsúlyozta a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtökön Egerben.

Elmondta: az elmúlt egy évben minimum 130 milliárd forinttal gyarapodott Mészáros Lőrinc vagyona kizárólag a Heves megyei érdekeltségeinek köszönhetően.

“Ezt az összeget egy átlagkeresettel rendelkező gázszerelő  68 ezer év alatt tudná megkeresni”

– emelte ki Mirkóczki Ádám.

Mint fogalmazott: “ez a 130 milliárd forint egy döbbenetes szám, és véleményünk szerint senki sem hiszi el, hogy ekkora vagyont egy ember pusztán saját tehetségéből, Orbán Viktor és a kormány segítsége és “trükközése” nélkül tud megszerezni.”

Mirkóczki Ádám kifejtette: Mészáros Lőrinc – a kormány jóvoltából – szennyvízhálózat építéssel és hulladékgazdálkodással kapcsolatos 70 milliárd forint összegű beruházásra kapott megbízást, búzakeményítő üzemet létesíthetett 26 milliárd forintból a Mátrai Erőmű Ipari Parkban, megvásárolta a Lifestyle Hotel Mátrát 4,5 milliárd forintért és a a becsődölt egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelt mintegy 6,3 milliárd forintért. A Hunquest Hotel szállodalánc megvásárlásán keresztül az egri Hotel Flóra és a galyatetői Grand Hotel Galya is az övé lett csaknem 30 milliárd forintos állami támogatásból – tette hozzá.

Archív fotó: Keller Richárd
Archív fotó: Keller Richárd

Mészáros Lőrinc a Nagyút-Mezőnyárád vasútvonalat 14 milliárd forintért újíthatja fel, a hatvani kerékpárutat pedig egymilliárd forintból építette meg, de szintén ő nyerte meg a szilvásváradi lipicai lovas központtal kapcsolatos 6,8 milliárd forintos beruházást is, a Mediaworks felvásárlásával a Heves Megyei Hírlap és a heol.hu is a befolyása alá került – sorolta Mirkóczki Ádám. 

A  Jobbik nemcsak Mészáros Lőrincet és a hozzá hasonló “strómanokat”, valamint “a kormány holdudvarához tartozó gazdasági bűnözőket”, de minden országgyűlési- és önkormányzati képviselőt és közszereplőt elszámoltat, ha kormányra kerül –  hangsúlyozta Mirkóczki Ádám.     

2017-ben tovább terjeszkedik Mészáros Lőrinc “birodalma” Heves megyében