Hétfőn 20 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 14 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 25 hivatásos, 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Összeütközött két személyautó, egy kisbusz és egy kisteherautó hétfő reggel az M3-as autópálya 43-as kilométerénél, a Pest megyei Hévízgyörk közelében. A balesethez a hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították a járműveket, majd segítettek a mentőknek a sérültek mozgatásában. A járművekben összesen tizenketten utaztak, hatan könnyebben, ketten súlyosan megsérültek.

Lesodródott az útról és árokba hajtott egy személyautó a 253-as út 8-as kilométerénél, Novaj térségében, tegnap délután. Az egri hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet, a jármű vezetője nem sérült meg.

Tűz keletkezett tegnap délután Gyöngyösön a Koháry úton, egy oktatási intézmény második emeleti konyhájában. A tűzhelyen felejtett éghető anyag gyulladt meg, az ott dolgozók porral oltó készülékkel eloltották a lángokat. A város tűzoltói átszellőztették az épületet, az eset során senki nem sérült meg.

Délután egy leszakadt ág veszélyeztette a gyalogosokat Egerben az Attila úton, az egri hivatásos tűzoltók távolították el a veszélyes ágat. 

Kora este árokba hajtott egy autó az M3-as sztráda 42-es kilométerénél. A hatvani tűzoltók vonultak az esethez, áramtalanítottak, a balesetnek nem volt sérültje. 

Éjszaka az egri tűzoltók Egerben egy liftbe szorult embert mentettek ki. 

Tegnap megyénk hivatásos és önkormányzati tűzoltói Adács, Kömlő, Gyöngyös, Kál, Átány, Tura, Csány, Átány, Gyöngyösoroszi határában oltottak vegetáció tüzeket. Elszáradt növényzet, nádas, bokros területek égtek, volt ahol csupán néhány tíz négyzetméternyi területen, de több helyen a tűz több hektárra is kiterjedt. A tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Fotó: Széplaki Zoltán tűzoltó hadnagy

Heves Megyei Katasztrófavédelem