Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd
A Gyógyvizek Völgye idei újdonsága lesz a 2016 végén átadott Demjén Termáltó, az egerszalóki  Sáfránykert és a Tücsökbusz.

Komoly növekedést mutatott fel a Gyógyvizek Völgye. Egész területét nézve (Egerszalók, Demjén, Egerszólát) a vendégéjszaka-számok 7,6 százalékkal emelkedtek, összesen közel 300 ezer vendégéjszakát töltöttek itt a belföldi és külföldi vendégek 2016-ban.

Csak Egerszalók tavaly összesen több mint 245 ezer vendégéjszakát, ebből a kereskedelmi szálláshelyek 200 ezer vendégéjszakát (+6,6 százalékot) realizáltak. A belföldi vendégéjszakák adják a forgalom 86-88 százalékát.

Ezekkel a számokkal Egerszalók az országos listán a 17. helyen áll, megelőzve olyan településeket, mint Nyíregyháza, Zamárdi, Keszthely, Velence. A 2015-ös évhez képest egy helyezést javított a település. A 2008–2016-os időszakot összehasonlítva 11 helyezést lépett előre Egerszalók a népszerűségi toplistán.

Öt fürdő, Sáfránykert és Tücsökbusz

A 2017-es év ismét tartogat újdonságokat a Gyógyvizek Völgyében. Tavaly év végén átadták a Demjén Termáltó nevű szabadtéri gyógyvizes fürdőt, ezzel ötre emelkedett a terület fürdőinek száma. Két helyszínen lehetséges az éjszakai fürdőzés, ami továbbra is nagy népszerűségnek örvend.

Fotó: Keller Richárd
Mediterrán hangulatot idéz meg a tavaly év végén Demjénben átadott termáltó /Fotó: Keller Richárd

Egerszalókon a tavasz folyamán várhatóan átadnak egy új rendezvényteret a barlanglakások közelében, a Sáfránykertet. Itt kialakítanak egy szabadtéri színpadot, ahol közel százan élvezhetik majd az előadásokat. A fogadó épület és a felújított barlanglakások egy új közösségi és kulturális teret kínálnak az ide érkező vendégeknek és a helyieknek is. Az egyik barlanglakásban megnyitnak egy 3D-s mozit, ahol a vendégek Egerszalók történetéről láthatnak kisfilmet.

Egerszalókon tavasszal elindul a „falunéző” Tücsökbusz, amellyel a vendégek a fontosabb látnivalókat könnyen és kényelmesen megközelíthetik. Nyáron minden nap több alkalommal közlekedik a kisbusz, a turisztikai irodától indulva, a Sódomb, a templom és a barlanglakások érintésével egy kört tesz meg a településen.

Az eredeti cikket ITT olvashatod el.

(turizmus.com)