Elkészült az aszfaltozás, a burkolati jeleket felfestették és a táblák is a helyükre kerülnek, így október 8-án, hétfőn reggel teljesen megnyílik a forgalom előtt a megújult Csiky Sándor utca.

A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása szerint az autóbusz-közlekedés 2018. október 8-án, hétfőn műszakkezdettől az eredeti forgalmi rendnek megfelelően helyreáll. Ez többek között azt jelenti, hogy a Barkóczy utcából zavartalanul lehet közlekedni a Széchenyi utca irányába, s a nagy forgalmat bonyolító helyi autóbusz járatok visszatérhetnek a korábbi útvonalra: a Csiky utcán át ismét érintik a postát és a Tűzoltó teret is.

Pintér Lajos heves megyei forgalmi igazgató kiemelte, hogy a Csiky utcai rekonstrukció idején hiánypótló feladatokat ellátó, 1. számú (TESCO – Kórház) járat a fenti időponttól nem közlekedik, így a Markhot Ferenc Kórház Rendelőintézet a továbbiakban a Dobó Gimnázium (posta), illetve a Tűzoltótér megállóhelyekről érhető el. A közlekedési vállalat megköszöni az utasok megértő türelmét.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból az akcióterületen két, összefüggő fejlesztési program valósult meg: a „Csiky Sándor utca és Maczky Valér utca csapadékvíz-elvezetés felújítása” (TOP-6.3.3-16-EG1-2017-00001); valamint a „Csiky Sándor utca és Maczky Valér utca út- és közterület felújítása” (TOP-6.1.5-16-EG1-2017-00001).

A rekonstrukció során az egri kivitelező cég a régi csapadékcsatorna kapacitás hatszorosának megfelelő átmérőjű beton elemeket épített be. A beruházással megelőzzük azt, hogy jelentős felhőszakadás idején a korábban tapasztalt, özönvízszerű állapot álljon elő a belvárosi utcákban.

Eger Önkormányzata tisztelettel megköszöni az érintett ingatlantulajdonosok és a közlekedők türelmét, megértését!

Címlapkép: Illusztráció

Forrás: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala