Fotó: Keller Richárd
Még számos egri utcában ott hevernek a megboldogult karácsonyfák /Fotó: Keller Richárd
Az erős havazás miatt nem tudta teljesíteni vállalását a Városgondozás Eger Kft, hogy február 28-ig begyűjtse a város kidobott fenyőit.

Még most is számos utcában ott hevernek a januárban kidobott fenyőfák Egerben.

A heol.hu a késés okáról még február elején érdeklődött Jakab Zoltánnál, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetőjénél, aki akkor elmondta: az eredeti vállalásuk egyébként arról szólt, hogy február végéig a város minden pontjáról begyűjtik a kidobott fenyőfákat. Ebbe azonban beleszólt a rendkívüli havazás és hideg, mégpedig többféleképpen is.

“A tél legnagyobb támadásának idején erőinket át kellett csoportosítani és minden kapacitásunkkal a város közlekedhetővé tételén dolgozni. Nem volt tehát lehetőségünk arra, hogy a karácsonyfákat elszállítsuk. Ugyanakkor az elszáradó fák egy részét olyan mértékben belepte a hó, hogy nem is látszottak, merre vannak, csak olvadáskor bukkantak elő

– fogalmazott az igazgató, aki úgy becsülte, hogy március közepére azért biztosan megtisztítják a várost a karácsonyfáktól.

A heol.hu újabb érdeklődésére Jakab Zoltán ezúttal azt nyilatkozta kedden:

“A város nagy részéről már elszállította cégünk a fákat, és a gyűjtés folyamatos. Úgy tűnik, hogy még a március hónap is erről fog szólni, de továbbra sem tudok mást mondani, mint azt, hogy a csúszást a januárban leesett nagy hó okozta. Igyekszünk mielőbb megoldani a problémát, és kérem a lakosság megértését.

felhivas

A fenyőfák egyébként nemcsak begyűjthetők, le is adhatóak egészen március végéig, a hétfőtől péntekig 7-től 15 óráig nyitva tartó hulladékudvarban, ami Egerben a Homok utca 26. szám alatt található. Az örökzöldeket az aprítást követően energetikai céllal hasznosítják.

A teljes cikkért klikk IDE.

(heol.hu)

AJÁNLJUK MÉG

Napi összefoglaló: Eger maximálisan felkészült a télre, csak a havazásra nem – Fotók