Fotó: Egri Úszó Klub

Már az első nap jól kezdődött az egri úszók számára a netanyai Ifjúsági Európa Bajnokság. Holló Balázs a délelőtti előfutamokban első helyen jutott be a 400 méter gyors döntőjében, ahol 3:51,79-es idővel bronzérmet szerzett – számolt be az Egri Úszó Klub közösségi oldalán.

Fotó: Egri Úszó Klub

Balázs erről és a többi napon nyújtott fantasztikus teljesítményéről és eredményeiről így írt közösségi oldalán:

“Végre két év után sikerült “kibontakoznom”: első nap 400 gyorson ért egy kellemes meglepetés ahol bronz érmet szereztem, majd másnap a 200 vegyes középdöntőjében másfél év után sikerült másfél másodpercet javítanom. A pénteki döntőben negyedik helyen értem célba holtversenyben az olasz vegyesúszóval, és a nap fénypontja a 4×200-as gyorsváltó volt, ahol nagy csata volt az oroszokkal de tizenkét századdal sikerült célba érni előttük ezzel új verseny rekord született”. 

Lakatos Dávid is kitűnő eredményeket ért el, annak ellenére, hogy korábban eltört a lábközépcsontja, és kétséges volt a részvétele az Ifi Eb-n. Nagyszerű akaraterejének köszönhetően azonban új egyéni rekorddal harmadik helyezést ért el 1500 méter gyorson.

A férfi 4×100 méteres gyorsváltó is remekelt Németh Nándorral és Lakatos Dáviddal: a harmadik helyen jutottak a döntőbe, ahol egy pozíciót javítva felléptek a dobogó második fokára.

A 4X100-as mix gyorsváltó is fantasztikusan teljesített: új Európa csúccsal aranyérmes lettek, megszerezve az egriek első aranyérmét a netanyai ifi EB-n. Lakatos Dávid képviselte hazánkat az előfutamon, majd a délutáni döntőben Milák Kristóf, Németh Nándor, Gyurinovics Fanni, Késely Ajna összeállítású váltó szerezte meg az aranyérmet.

Az egriek közül Németh Nándor jutott még a döntőbe, ahol a váltó első embereként 48,99-et úszott, majd a 17 éves titán felállította az ob első országos csúcsát, mégpedig 100 méter gyorson; 48.64-es ideje egészen fenomenális produkció, amellyel egycsapásra a világranglista 10. helyén találta magát.

A 4×200 méteres férfi gyorsváltó Németh Nándorral és Holló Balázzsal felállva 7:15,46-os új Európa Bajnoki csúccsal nyert. Holló Balázs a 200 méter vegyes döntőjében 2:02,96-os idővel pedig negyedik helyet szerzett. 

Még több érdekes információért és fotóért klikkelj az Egri Úszó Klub facebook oldalára.

(Egri Úszó Klub)