Multivitamin

Ha hosszú ideig szeretnénk a sofőr állás bűvkörében maradni, akkor mindenképp gondolnunk a szervezetünk egészségére – azonban ez nem állhat meg az étkezésnél. Egy minőségi multivitamin akkor is sokat jelent, ha egyébként teljes értékűen táplálkozunk. A stressz, a hajtás, de még a szennyezett levegő is olyan terhelésnek teszi ki a szervezetet, ami miatt elengedhetetlen a fokozott vitaminbevitel.

Magnézium

A magnézium az idegrendszerünk és izomzatunk megfelelő működéséért felel. Sajnos a szervezetünk nem raktározza, és egyébként is főleg belsőségekben található meg. Tehát egy sofőr számára, aki nem sűrűn főz májat az utakon, nagyon fontos lehet. A magnéziumszintet a dohányzás, a stressz, az alváshiány és a fokozott izommunka is jelentősen csökkenti. Vagyis bármelyik esetén jóval nagyobb magnéziumbevitel szükséges a szokottnál. A magnéziumhiányos állapot sofőrök esetében pedig akár balesetveszélyes is lehet. A hirtelen fellépő izomgörcsök, fáradékonyság, fokozott stressz és koncentrációs zavarok, amik ilyenkor megjelennek, nem épp a biztonságos vezetést támogatják. Ezért gondoskodjunk arról, hogy legyen nálunk magnéziumtabletta – lehetőleg olyan, amit B-vitaminnal együtt kínálnak.

Fehérjepor

Aki még csak most ismerkedik a sofőrélettel, már annak is feltűnhetett, hogy a sofőr állás mellett gyakran még belföldi fuvarozóként is idő megfelelően táplálkozni. Viszont egy csomag fehérjepor sokszor segíthet ilyenkor. Sokáig eláll, finom ízekben kapható, sőt akár rostokkal és vitaminokkal keverve is árusítják. Elég csak beletenni pár kanállal a shakerünkbe, amit tejjel vagy vízzel felöntünk, és meg is van a tízórai. És miért pont fehérje? A protein segít megőrizni az izomzatunkat, és a szénhidrátokkal ellentétben hosszú távú energiaforrásnak számít – tehát valóban tápláló. Ráadásul egy kis zabpehellyel finom és teljes értékű táplálékhoz jutunk, ami pillanatok alatt elkészül melegítés nélkül.