Bár megtörtént a műszaki átadás, egy újabb hónapot kell várni, hogy birtokba vehessék az autósok.

Műszakilag elkészült Eger legújabb parkolóháza, amely a Nemzeti Úszó – és Vízilabda Központ komplexumaihoz tartozó fejlesztés – hangzott el pénteken a TV Eger riportjában.

Archív fotó

Minczér Gábor Eger alpolgármestere a helyi televíziónak elmondta: megtörtént a parkolóház műszaki átadása és átvétele, most az engedélyezési eljárás van folyamatban. Hozzátette: az egri közgyűlésnek döntenie kell az üzemeltetőről is, amely valószínűleg az Evat Zrt. lesz, és várhatóan szeptember közepén vehetik birtokba az autósok az 1,4 milliárd forintból felépített 253 férőhelyes Kertész úti parkolóházat.

Archív fotó

Az ígéretek szerint a Piac téri parkolóházhoz hasonlóan ebben az épületben is lesz ingyenes tesztidőszak, amikor nem kell fizetni a parkolásért.

A 2000 négyzetméter alapterületű új parkolóház teljesen akadálymentesített lesz, hat-hat családi, illetve hat darab elektromos autó töltésére szolgáló parkolóhellyel, ebből egy 50 kilowattos gyorstöltővel felszerelve. Az épületben két lépcsőház és két lift szolgálja ki majd az autósokat és nagyobb zöldfelületeket is telepítenek benne.

Archív fotó

Januárban még arról volt szó, hogy áprilisban vehetik birtokba az egriek az „objektumot”, amely júliusra tolódott, reméljük, a szeptemberi határidő lesz az igazi.