A világhírű játékosok egy gálameccs apropóján látogatnak városunkba.

Búcsúmeccset rendez Biros Péter tiszteletére október 9-én Egerben az Egri Vízilabda Klub vezetősége a ZF-Hungáriával és az egri önkormányzattal összefogva – hangzott el a klub keddi sajtótájékoztatóján.

Biros Péter negyven évesen, az elmúlt szezonban fejezte be aktív pályafutását, ezért a legendás játékos előtt egy gálameccsel tisztelegnek a szervezők.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

Az október 9-én, 16 órakor kezdődő nagy esemény legfőbb attrakciója Biros Péter és barátainak színre lépése lesz. A korábbi olimpiai bajnokok alkotta csapatban – talán utoljára –, olyan egyéniségeket láthatunk a vízben, mint Benedek Tibor, dr. Kiss Gergely, Kásás Tamás, Szécsi Zoltán, Gergely István, Vári Attila, Kósz Zoltán, Székely Bulcsú, vagy még a ma is aktívak közül, Varga Dániel, Madaras Norbert, Varga Dénes, Kis Gábor és még sokan mások.

Az esemény 16 órakor veszi kezdetét, méghozzá az uszoda aulájában, ahol egy fél órás közönségtalálkozóra lesz mód, kielégítve az autogram vadászok, a közös fényképgyűjtők igényeit, amikor lehetőség lesz a résztvevőkkel rövid beszélgetésre. Ezt követően 17 órától 17 óra 30 percig kerül sor a bemelegítő programra, a hivatalos bemutatásokra. Majd a két edző, dr. Kemény Dénes és Dabrowski Norbert irányításával kezdetét veszi a mérkőzés. Hozzávetőlegesen háromnegyed hétre tehető, amikor Biros Péter elköszön a szurkolóktól.

Biros Péter búcsúgálájára a szokott helyen az uszoda pénztárában 500 és 1000 forintos áron válthatóak belépők. A meccslabdát és a főszereplő pólóját elárverezik. A mérkőzés teljes bevételét Tamás Marcellkét éves daganatos betegséggel küzdő kisfiú gyógykezelésére ajánlotta fel az Egri Vízilabda klub.

Íme az esemény részletei:

biros_peter_plakat