Fotó: egrivizilabda.hu
Archív fotó: egrivizilabda.hu

Szegeden is erős támadójátékának köszönhette győzelmét a bajnokságban még mindig veretlen ZF-Eger férfi együttese.

 

Szívós ellenél várta az egrieket szombat esti meccsén, hiszen ahogyan előzetesünkben is fogalmaztunk, nem egy élcsapatot állított már meg idén a Szeged. Hogy ezt a szándékát ezúttal is komolyan gondolta Barna Tamás megbízott edző legénysége, azt mindjárt az első negyedben meg is tapasztalhattuk, 1-0-nál, illetve 2-1-nél is a házigazda vezetett.

Amikor viszont Uros Csucskovics kicsit több mint ötpercnyi játékot követően, akciógóllal vétette észre magát, először mutatott vendégelőnyt az eredményjelző (2-3). Erre a találatra hat másodperccel a játékrész vége előtt még volt válasza a csongrádiaknak (Pellei Frank révén), de a második felvonásban már nem lehetett ellenszer a sárga-kékek lehengerlő támadójátékával szemben.

Ebben a negyedben legalábbis összesen hétszer voltak eredményesek a listavezető gárda tagjai, ami nem sok híján eléri a percenkénti egyes gólátlagot. Nem is csoda, hogy a szegediek megrekedtek ennél a pontnál, hiszen féltávnál már tíz szerzett találatnál tartottak Hárai Balázsék.

Az első félidőben kieszközölt tetemes fórt a folytatásban sem nagyon engedte ki a kezéből Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata, a hátsó alakzat viszont – hasonlóan a hannoveri fellépéshez – ezúttal is hagyott kívánnivalót maga után. Sok volt a kapott gól, és ez még akkor is szembetűnt, hogyha támadásban tényleg nem lehetett egy rossz szavunk sem.

A mérkőzés részletes beszámolójáért és a mestermérlegért klikk IDE!

(Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu)