Fotó: MTI
Fotó: MTI
Az eredetileg 1,6 milliárdos beruházást mára 6,8 millárdra hízlalta a kormány közpénzből.

November 12-én szombaton felavatják a Mészáros és Mészáros Kft által (az egri Euro Campus Kft-vel közösen) felújított fedeles lovardát. A mintegy 1,9 milliárd forintos beruházásból megépült fedeles lovarda csupán az első üteme annak a nagyszabású fejlesztésnek, amelyre a kormány összesen 6,8 milliárdot szánt. Ebből az összegből újulnak meg 2017-ig a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont létesítményei, a fedeles lovarda, a négy évszakos pálya és a szükséges kiegészítő létesítmények, valamint a környező infrastruktúra.

Forrás: lovasok.hu
Forrás: lovasok.hu

A szilvásváradiak és a lovak szerelmeseinek számára ez tényleg jó hír, de azért mégiscsak elgondolkodtató, hogy miért hízlalta fel a kormány közpénzből az eredeti 1,6 milliárd forintos keretet  6,2 milliárdra?

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a napokban a Magyar Időknek csupán annyit mondott: mindez a Kincsem nemzeti lovas program része, amely további jelentős beruházásokat is takar: Bábolnán, Mezőhegyesen, Fábiánsebestyénben, a Nemzeti Lovardánál közel 2,5 milliárd forintból felújítási munkák zajlanak.

Arról azonban nem szól a fáma, hogy a nemzeti lovas program többi kedvezményezettjének is megemelik-e a keretét, illetve hogy mennyibe fog kerülni a felújított Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad havi fenntartása, és miből fogja ezt a ménesgazdaság kitermelni?

EZ IS ÉRDEKELHET

Eger új szomszédja Felcsút?

Szegény gazdagok! Csak sereghajtók a “kormánybarát” vállalkozók