MTI Fotó: Kovács Tamás

Megint nem jött össze a bravúr, így szombat délután a Pro Reccóval mérkőzhet meg a harmadik helyért a ZF-Eger férfi együttese.

Az 1:6-os mérleg miatt a papírforma egyértelműen alföldi sikert jósolt, de a BL egy más műfaj, ezért nagyon bíztak a sárga-kék szimpatizánsok a továbbjutásban.

Mindezt a vágyat csak erősítette, hogy ugyanúgy kezdődött a mérkőzés, mint egy napja, Hárai Balázs-góllal. A meccs második egri támadásának utolsó másodperceiben megítélt szabaddobást remekül lőtte a kapuba a világbajnok center. Az első szolnoki találatra a negyed feléig kellett várni, szintúgy, mint az első emberelőnyre is. Az alaposan megjáratott labdát végül Ugo Crousillat vágta a hálóba.

Nem éppen jókor érkező találat, de menni kellett tovább. Mégsem törtek meg az egriek, még akkor sem, amikor Aaron Younger megúszása után ötmétereshez jutott a Dózsa. Főként, hogy Andrija Prlainovics alaposan fölé vágta az ötméterest. Nem így a második oldalon Bedő Krisztián, aki már azután húzott gyönyörűen a kapuba, miután a második szolnoki kiállítást követően kiegészült a rivális (2-1).

Egy negyed után nagyon jól nézett ki a meccs, kár, hogy nem sikerült hasonlóan folytatni. Pedig meg volt rá a lehetőség, hiszen két szimpla, valamint egy páros emberfór is rendelkezésre állt, hogy tovább emelkedjen a szerzett gólok száma. A létszámfölényes helyzetkihasználás viszont gyakorlatilag ott folytatódott, ahol a bajnoki fináléban abbamaradt.

MTI fotó: Kovács Tamás

Hátul hiába tett meg mindent a Braniszlav Mitrovics vezérelte védelem, a Tisza-partiak sokkal jobban osztották be helyzeteiket. Andrija Prlainovics előbb az egyenlítést hozta össze, majd a félidő vége előtt először juttatta vezetéshez csapatát (2-3).

Sajnos azt kell mondanunk, ismét itt volt a sansz, amit nem sikerült meglovagolni, és mondhatni, ezzel ellentétesen inkább visszahozni a szolnokiakat.

A harmadik játékrészben is sokkal veszélyesebben játszott az ellenfél és bár az utolsó negyedben érdekes módon előjött az egriek lövőkedve (még kézzelfogható közelségbe, egy gólra  is került az egyenlítés) nem sikerült fordítani. A végeredmény: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép VSC
5-7.

A mérkőzés további részleteiről az egrivizilabda.hu oldalon olvashatsz.

(Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu)