Az egri “Nő-Köz-Pont” célja, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse, a nők foglalkoztathatóságát, rugalmas és családbarát munkavégzését népszerűsítse.

Eger 200 millió forint európai uniós támogatást kapott, melyből iroda nyílik az egri Kossuth Lajos utca 28. szám alatt. A helyi Nő-Köz-Pont célja, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse, a nők foglalkoztathatóságát, rugalmas és családbarát munkavégzését népszerűsítse.

Kiemelt feladata lesz a nők – már említett munkaerőpiaci integrálódásán túl – a családok helyzetének javítása közvetlen és közvetett segítségnyújtással, a munkáltatók és a munkavállalók közötti együttműködés elősegítése, a család és a munka össze-egyeztethetőségének érdekében.

Mivel a kiírás a nők helyzetének javításán keresztül a családok működését érintheti pozitívan, a pályázati tevékenységek során a nők elérésekor az egész család (házastárs, élettárs, gyermekek, idősebb generáció/nagyszülők) bevonása fontos szempont.

A Nő-Köz-Pont feladata olyan helyi hálózat létrehozása, amely beazonosítja, nyilvántartja, közvetíti a nők és a hozzájuk kapcsolható családi környezet számára a térségben elérhető szolgáltatásokat. A megvalósítás során az információáramlás, a szolgáltatások elérhetősége kerül előtérbe, hiszen kiemelten fontos, hogy az érintettek tudjanak a rugalmas foglalkoztatás, pl. részmunka, távmunka, bedolgozás és más foglalkoztatási formák helyi lehetőségeiről.

A Nő-Köz-Pont sokféle eszközt kínál annak érdekében, hogy erősítse a hazánkban egyelőre még kevésbé meghonosodott, családbarát és szabadabb foglalkoztatási formák jelenlétét, helyi megoldásokkal és együttműködésekkel.