“Trükkös” nadrágban az egri bazilikához járt maszturbálni egy ostorosi férfi 2016-ban /Fotó: police.hu

Ezek városunk legkomolyabb szatír-ügyei az utóbbi évekből.

Pár napja egy fotó jelent meg az Egerben láttam-hallottam Facebook-csoportban, melyen az látható, hogy egy középkorú férfi a földön ülve, fényes nappal magához nyúl Eger belvárosában.

“A Mekivel szemben, a buszpályaudvar felé vezető úton lehet megtalálni. Engem az elmúlt időszakban háromszor zaklatott”

– írta egy csoporttag.

Az Egri Rendőrkapitányság járőrei július 5-én 18 órakor tetten is érték a szatírt, aki épp a nemi szervét mutogatta a járókelőknek. A 44 éves T. Lászlót előállították a  a városi rendőrkapitányságra, ahol ellene szeméremsértés vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az egri eset kapcsán most felelevenítjük az elmúlt évek legkomolyabb szatír-eseteit időrendi sorrendben visszafelé.

 

Az ablakok alatt settenkedő szatír

Mi is beszámoltunk arról, hogy 2017. szeptember 17-én 19 óra körül egy fiatal férfi  önkielégítést végzett az egri Iskola úton lakóházak ablaka alatt.

A férfit egy szemtanú visszatartotta a rendőrök kiérkezéséig, akik elfogták és előállították a 19 éves K. Krisztiánt az Egri Rendőrkapitányságra.

Az egri férfi ellen szeméremsértés vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

 

A trükkös mackónadrágban maszturbáló szatír

Nagy port kavart fel az egriek körében az az eset, amikor 2017. február 16-án egy férfi egy padon ülve önkielégítést végzett az egri Pyrker téren. A rendőrök később az egri Fellner Jakab utcában elfogták a perverz és bizarr módon kreatív férfit, aki egy átalakított mackónadrágot viselt.

M.Zs. 43 éves ostorosi lakos ellen szeméremsértés vétség elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A bíróság 2017. február 18-án házi őrizetét rendelte el a szeméremsértés vétségével gyanúsított M.Zs.-nek, aki tagadta a vádakat.

 

Az eddigi legdurvább, legerőszakosabb eset: A hajhúzogatós fiatal szatír

2014. november 10-én este fél hétkor az Iskola utcánál egy 19 éves egri nőt molesztált egy fiatal férfi: a gyalogosan közlekedő sértettet a hajánál fogva hátra rántotta, majd meg akarta erőszakolni. A sértett segítségért kiáltott, így támadója elmenekült a helyszínről.

A bejelentés után, egy napon belül elfogtak egy 18 éves fiút az egri rendőrök. R.M-ről kiderült, hogy ugyanazon hölgyet már korábban is molesztálta, illetve a Szarvas Gábor utca egy lakóépületének lépcsőházában egy másik nő haját is meghúzgálta, majd a védekező sértettet hasba vágta. Bűnlajstromának ezzel nincs vége: a Felsővárosban egy társasház liftjében a vele utazó hölgyet a fülke falához szorította, ám pár pillanattal később kinyílt a felvonó ajtaja, így áldozata el tudott menekülni.

Az egri fiatal ellen – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – szexuális erőszak bűntett, két rendbeli szeméremsértés vétség valamint garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Egri Rendőrkapitányság, továbbá kezdeményezte előzetes letartóztatásának elrendelését.

Az Egri Törvényszék 2017 áprilisában hozott jogerős ítéletében a fiatalembert szexuális erőszak bűntett kísérletéért, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettéért, többrendbeli szeméremsértés, illetve kísérlete vétségéért tette felelőssé.

Az egy év tíz hónap börtönbüntetés próbaidejét négyről öt évre emelte fel, s elrendelte a próbaidőre a vádlott pártfogó felügyeletét is.


Veszélyben a gyermekek lelki fejlődése: egy egri játszótérnél szórakoztatta magát a szatír

2013-ban egy egri játszótér mellett mutogatta az ott tartózkodóknak nemi szervét egy férfi.

A történteket a játszótéren tartózkodó felnőttek jelentették a rendőröknek, akik néhány órával a bejelentés után, szerdán a személyleírás alapján elfogták a magamutogató férfit.

A gyanúsítottat őrizetbe vették és szeméremsértés miatt indult ellene eljárás az egri rendőrkapitányságon.

 

Ezt kell tenni, ha szatírral találkozunk

A rendőrség tájékoztatása szerint a szatírokat nem szabad provokálni, nehogy agresszíven reagáljanak. A hölgyek törekedjenek arra, hogy biztonságos helyeken közlekedjenek, ha pedig követik őket, gyorsan biztonságos környékre jussanak, és természetesen minden esetben hívják a rendőrséget!

(Police, MTI)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Tragédia Egerben: Szörnyű halált halt egy férfi, miután egy egri kocsmában véletlenül lúgot ivott