Szijjártó Péter Egerben: a miniszter szerint a választás tétje az, hogy a magyarok feladják vagy folytatják a migráció elleni küzdelmet

Belföld

Magyarország és a magyar emberek közös érdeke, hogy olyan kormány kapjon bizalmat, mely amellett, hogy nem teszi kockára szuverenitásunkat és biztonságunkat, ezekben a kérdésekben kompromisszumokra sem hajlandó – jelentette ki Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Egerben.

A miniszter Nyitrai Zsoltnak, a város és a térség országgyűlési képviselőjének, egyben fideszes képviselőjelöltjének kampányrendezvényén hangsúlyozta: a választás tétje világos, ha valaki körülnéz a világban, láthatja, hogy óriási nemzetközi vita van arról, a migráció jó, vagy nem, illetve azt megállítani, vagy ösztönözni kell-e.

Szijjártó Péter (középen) és Nyitrai Zsolt (j) a Széchenyi utcán találkozott a szimpatizánsokkal //Fotó: Keller Richárd

A világ és benne Európa egy része azt mondja, a bevándorlást szervezni, támogatni kell. Magyarország ezzel ellentétben saját tapasztalatai alapján azt mondja, az rossz, veszélyes és meg kell állítani – tette hozzá, megjegyezve: arra, hogy ez lehetséges, “mi, magyarok már bizonyítékot szolgáltattunk”.

A választáson tehát arról döntenek a választópolgárok, hogy az országnak olyan kormánya lesz-e, amely ezt a harcot meg kívánja vívni, vagy olyan, amely feladja a küzdelmet – mondta. 

Kézfogásokra és szelfikre is sor került a miniszteri látogatáskor //Fotó: Keller Richárd

A tárcavezető arról is beszélt: büszke rá, hogy több olyan tárgyalássorozat részese volt az elmúlt években, amelyek következtében jó fizetéssel járó, kiszámítható megélhetést teremtő munkahelyek százait sikerült létrehozni Egerben. Komoly német és svájci autóipari, gépipari vállalatok tették le a voksukat a város mellett, a lehető legmagasabb hozzáadott értéket és technológiai színvonalat képviselik.

Ugyancsak sokat dolgoztak Nyitrai Zsolttal közösen azért is, hogy megvalósuljanak a környező, más nagyberuházásokat segítő infrastrukturális fejlesztések. Ennek köszönhetően ma már elmondható, hogy a hevesi megyeszékhely a nemzetközi nagyvállalatokat is vonzó, versenyképes település, és ez Eger színvonalas oktatási intézményeinek is köszönhető – közölte Szijjártó Péter.

Fotó: Keller Richárd

A miniszteri látogatás alatt a Fidesz standjával szemben a Jobbik szimpatizánsai is megjelentek az elmúlt hetekben létre hozott “installációjukkal”, amely Orbán Viktor miniszterelnök egri látogatásakor “elejtett” irónikus megjegyzésére emlékeztetett. 

Nyitrai Zsolt (Fidesz-KDNP) az N1Tv érdeklődésére elmondta: fontosnak tartja a humort és az öniróniát a kampányban, és – mint fogalmazott – a jó bornak is kell a cégér, ezért a “mosógépes akciót” egy jó reklámnak tartja.  

(MTI nyomán)

EZ IS ÉRDEKELHET

Kiderült: Ennyi milliót kaszált egy egri fideszes képviselő az M25-ös építésével