Ez a szélvihar mérlege eddig megyénkben

Kiemelt
 
A viharos erejű szél Kékestetőn is pusztított, többnyire útra dőlt fák akadályozták a közlekedést. //Fotó: Ládi László/Agria TV
Viharos erejű szél érte el vasárnap délután megyénket is. Íme a szélvihar eddigi mérlege.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint Közép-Európa térségébe a napokban sarkvidéki eredetű hideg levegő érkezik, amelynek első hulláma péntek délután érte el Magyarországot. A következő, egyben legerősebb frontzóna vasárnap 11 – 12 óra körül érkezett meg a Kisalföld térségébe, majd gyors mozgással 14 – 15 óra körül már déli határainkat, köztük Heves megyét is – elérték.

Megyénkben vasárnap 23 esethez riasztották megyénk tűzoltóit – értesült a HEOL. A megyei lapot arról tájékoztatta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, hogy Parádon egy fa vezetékre dőlt, mely megsérült, ezért az áramszolgáltató is a helyszínre vonult. Személyi sérülés nem történt, ám három autót is megrongált a viharos szél következtében kidőlt fa.

Délután öt óra körül Hatvanba riasztották a tűzoltókat, ugyanis a szél megbontotta egy családi ház tetőszerkezetét, amely egyébként lakható maradt.

Az Agria Tv videójának tanúsága szerint a viharos erejű szél Kékestetőn is pusztított, többnyire útra dőlt fák akadályozták a közlekedést.

Tekintsd meg az AgriaTV videóját a Kékestetői helyzetről:

A legerősebb széllökéseket a Balatonnál regisztrálták, Siófokon 131 kilométer/órás széllökést is mértek.