Fotó: hulladekvadasz.hu
Akárcsak a korábbi években újra ismeretlenek szennyezték be az egri Szala-árkot, de az önkormányzat kitisztította a patakmedret – írja a hulladekvadasz.hu.

A portál közlése szerint a múlt heti esőzések által generált nagy vízhozam miatt az illegálisan lerakott hulladék összemosódott az árok szűréséére kihelyezett vasrács előtt.

A víz tetején gumiabroncstól kezdve mindenféle kommunális hulladék megtalálható volt egészen a hűtő-és televízió alkatrészekig.

Fotó: hulladekvadasz.hu

Az esetről egy lakossági bejelentés alapján értesült a portál.

“Tisztelt Hulladékvadászok! Szerdán volt a nagy esőzés és akkor volt az áradás is. Küldök mostani fotót is. A vízfolyást, Szala ároknak nevezik, nem messze innen van a forrása és az Eger patakba ömlik. Egyébként a hulladék összetétel elég vegyes: pet palack többségében, tv, hűtő alkatrészek, kábelek.”

Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés után két konténert rakott le az egri városgondozás a helyszínen. Először a nagyobb darab hulladékokat szállították el, majd markoló segítségével eltávolították a meder aljában felhalmozódott földkupacot is, a tisztítási munkálatokat július 21-én, szombaton fejezték be.

A bejelentő köszönetét fejezte ki a portálnak a segítségért, szerinte nagy szerepe van a hulladekvadasz.hu-nak abban, hogy elkezdték kitakarítani a patakot.

A Szala-árok átfogó mederrendezését még 2014-ben végezte el az önkormányzat a szociális városrehabilitációs programhoz kapcsolódóan 18 millió forintos költségvetési forrásból.

A szemetelőket nagy összegű bírság fenyegeti, melynek kiszabását a környezetvédelmi hatóság hajtja végre.