Az egri kórház szakmai sikere a  fertőzések megelőzésében. 

A napokban megrendezett Magyar Infekciókontroll Társaság XIX. Kongresszusán Szegeden a Markhot Ferenc Kórházat a Higiéniai osztályról négy szakember képviselte. „Katéter? De hogyan?” címmel Kubeczky Krisztina népegészségügyi és járványügyi felügyelő tartott előadást, mellyel szerzőtársaival kivívták a szakma elismerését.

Kubeczky Krisztina

 Az előadás keretében a szakember ismertette a katéter behelyezéssel kapcsolatos gyakorlatot, szólt a húgyúti katéterhasználattal összefüggő fertőzések megelőzése érdekében az osztályok számára folytatott gyakorlati oktatás eddigi intézményi tapasztalatairól és eredményeiről, valamint a hólyagkatéter ellenőrző lapról. Szerzőtársai voltak: a Higiéniai osztály munkatársai: Kerékgyártó Andrea, Kis Györgyi, Dr. Maszárovics Zoltán, Tamasiné Barzsó Judit. Az előadás szakmai díjat kapott, kiemelkedőnek, példaértékűnek tartották a helyi viszonyokra kialakított és bevezetett rendszert.

A Magyar Infekciókontroll Társaság vezetősége elismerését fejezte ki, és látogatást tervez a helyi jógyakorlat közvetlen megismerése érdekében az egri Markhot Ferenc Kórházba.

Forrás: Markhot Ferenc Kórház/Szegedi Erzsébet sajtóreferens