Súlyos a helyzet Kerecsenden: a napokban már rendőri biztosítás mellett zajlott a rendelés

Nem kategorizált
Forrnak az indulatok Kerecsenden, mert a település lakói hosszú órákat kénytelenek várakozni, hogy egyetlen háziorvosukhoz bejussanak, akin ráadásul a demjéniekkel is osztozniuk kell. Az új doktornő (tavaly ősz óta a harmadik) reménytelennek tűnő harcba kezdett, amikor elvállalta a helyettesítést. 

Másfél hete számolt be a heol.hu arról, hogy a kétezer lakosú faluban fogytán a betegek türelme, mert hosszú órákat kell várni, amíg sorra kerülnek. A lavinát egy kisgyermekes anyuka Facebook-bejegyzése indította el három hete a község honlapján. Arra panaszkodott, hogy csupán egy orvosi igazolásért ment, de közel öt órát várt a papírra, hiába. Bár az új háziorvos, dr. Ribánszki Rita sokszor éjszakába nyúlóan is rendel, a hírportál friss beszámolója szerint azonban semmit nem javult a helyzet.

Akár 20-30 ember is várakozik egyszerre hosszú órákon át, hogy bejusson a település egyetlen háziorvosához, de akad olyan is, aki sokadjára tér vissza, hogy végre felírathassa gyógyszereit. Egy kisgyermekes anyuka arról panaszkodott a helyszínen a Heolnak, hogy miután lázas gyermekével egy hete nem tudott több óránál tovább várni, egy ismerőssel beautóztak Egerbe a sürgősségi ügyeletre, hogy megvizsgálja valaki a kicsit.

Egy nyolcvanon túli nénike már harmadik alkalommal próbált bejutni a doktornőhöz, mert elfogytak a gyógyszerei és injekciókúrára is szüksége lenne. Másfél óra várakozás után, ismét üres kézzel, megtörten távozott.

Kerecsenden annyira forrnak az indulatok, hogy a napokban már rendőri biztosítás mellett zajlott a rendelés. Sári László polgármester szerint rendre konzultálnak a doktornővel, igyekeznek mindenben segíteni, ami a munkáját könnyítené, ám többet nem tudnak tenni. Türelemre intette a lakosságot, mert a krónikus orvoshiány miatt egyre több településen feszítő gond az alaporvosi ellátás. Kerecsenden eddig sem volt kapós a praxis, s ez feltehetően így is marad.

A Heol teljes cikkét ITT olvashatod el.

AJÁNLJUK MÉG

Hatalmas bajban van 42 család Egerben – videó

Vélemény, hozzászólás?