Heves megyében is nőtt a koronavírusos betegek száma.

Jelentősen nőtt az új fertőzöttek száma, a szombati adatok szerint 24 óra alatt 9444 új beteget regisztráltak. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 507 627 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal.

A portál tájékoztatása szerint

Soha ennyi új esetet nem regisztráltak még 24 óra alatt. Elhunyt 163 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 790 főre emelkedett.

A kórházban ápoltak közül 989-en vannak lélegeztetőgépen.

Heves megyében is jelentős emelkedés tapasztalható, 24 óra alatt 197-el nőtt az új regisztráltak száma.

A kormányzati portál azt írja, az oltási program ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok AstraZeneca-vakcinát kaptak ezen a héten, és az Operatív Törzs azt kérte tőlük, hogy a még be nem oltott regisztrált idősek oltását folytassák. A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik.

A kórházi oltópontokon vasárnapig a 60 év alatti krónikus betegeket is oltják AstraZenecával, az érintettek erre SMS-ben kaptak behívót. Már 1 293 414 fő a beoltottak száma, ebből 377 343 fő már a második oltását is megkapta.