A fotó csak illusztráció

„Dr. Nyerges Zsolt megvásárolja dr. Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit” – így szól a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalára ma feltöltött engedélykérelem egyetlen mondata – értesült a G7.hu.

A lap szerdai cikkében azt írta: a dokumentumban szerepelnek még a jövőbeli tranzakció közvetlen résztvevői, az egyik oldalon Nyerges, a másikon pedig a Simicska-család cégei:

  • A mezőgazdasági érdekeltségeket összefogó Mezort Általános Befektetési Zrt.
  • A hirdetési piacon dolgozó Euro Publicity Kft.
  • A médiaérdekeltségeket összefogó Megapolis Media Zrt.
  • A közvetve szintén médiacég Mundus Invest Zrt.
  • A lényegében már megszüntetett (zenét sugárzó) adót üzemeltető Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft.
  • A holdingcég Pro-Ráta Holding Zrt.
  • A szintén holdingcég Pro-Aurum Zrt.

Simicska Lajos az összes üzleti érdekeltségét eladja Nyergesnek, amely mintegy 60 céget tesz ki. A portólióba beletartozik a Hír TV és a bezárt Magyar Nemzet anyacége, a Mundusé a tévéműsorokat gyártó Hung-Ister.  Közvetve a Pro-Rátáé és a Pro-Aurumé a közterületi reklámpiacon még mindig erős Publimont, és ezeken keresztül része a Simicska-birodalomnak az út- és vasútépítési közbeszerzéseket korábban domináló Közgép is. A legrégebbi Simicska-érdekeltségek közé tartozó Mahir-csoport szintén közvetett módon érintett a tranzakcióban.

A lap úgy tudja, a 60 cég nem áll meg Nyergesnél, mert ő valószínűleg tovább passzolja majd Mészáros Lőrincnek.

A “tranzakció” hallatán A tanú című film “örökzöld” mondatai jutottak eszünkbe: ” A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki se végzik, dohányt is kap, egy brancs maguk, ne is tagadja!”

EZT OLVASTAD MÁR?

Hivatalos: Mészáros Lőrinc megvette a Mátrai Erőművet is megyénkben, íme a teljes “portfóliója”