Először az ellensúlyt távolították el a szakemberek //Fotó: Keller Richárd
Nem sokat vacakoltak a “szakik”:  a viharos és jeges szél, na és a “szemetelő” esőre fittyet hányva szerda délelőtt “nekiestek” az egri Törvényház toronydarujának  és néhány óra alatt már csak a függőleges tartóelem és a fülke maradt meg a 40 méteres monstrumból. Az ígéretek szerint csütörtökre már nyoma sem lesz a darunak. Íme egy “no comment videó” és néhány fotó a mai bontási munkáról.
Sorra tűntek el a betonnehezékek a toronydaru “faráról” //Fotó: Keller Richárd

 

A betonelemek már délelőtt szállításra készen álltak //Fotó: Keller Richárd

 

A viharos szélben és szakadó esőben is elkezdték az egyik pillér, úgynevezett ellengém leválasztását //Fotó: Keller Richárd

 

Délben már a földönt pihent az egyik pillér //Fotó: Keller Richárd

A toronydaru lebontása egy napot vesz igénybe, azonban az erős szél miatt csak csütörtökön fejezik be a munkát a tartóoszlop és az alapzat eltávolításával. 

A bontási munkák idejére forgalmi rend változásra kell számítani, csütörtök reggel 6 óráig a Barkóczy út forgalmát korlátozzák, és a Törvényház út felől egy irányban lehet csak behajtani. Gépjárművel kihajtani a Csiky Sándor és a Dr. Nagy János utcákon lehet. A helyi járatú autóbuszok a Csiky Sándor – Vörösmarty – Törvényház utca útvonalon közlekednek a Lajosváros felé; az Északi városrész irányába a buszok változatlanul közlekednek.

Tekintsd meg “no comment” videónkat a bontási munkáról: