Beküldött fotó: Népszava
Az igazgató csütörtökre és péntekre rendkívüli szünetet rendelt el az áldatlan állapotok miatt.

Beázott falak között kénytelenek tanulni az egri Hunyadi Mátyás általános iskola diákjai – írtuk meg hétfőn a Népszava nyomán. A helyzet annyira súlyos, hogy biztonsági okokból egész nap nem kapcsolják fel a villanyokat a tantermekben, nehogy az átvizesedett falak miatt gond legyen. 

A borzalmas állapotokról az egyik szülő fotókat is készített, amit megosztott a Népszavával, mellé téve aggályait is.

A Népszava megkeresésére az iskola igazgatója, Rózsa Sándor nem volt valami informatív és segítőkész, mindössze annyit mondott az ügyről, hogy az iskola állapota nem közügy, s fotókat sem készíthetett volna senki az ő engedélye nélkül.

Szerda este aztán mégis rendkívüli szünetet rendelt el csütörtökre és péntekre – szúrta ki az Egri Ügyek az iskola honlapján.

 

Az Egri Tankerületi Központ vezetője, Ballagó Zoltán korábban azt nyilatkozta: az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában nincsenek életveszélyes körülmények. A napokban történt szélsőséges, nagy esőzéssel járó időjárás következtében keletkezett a belső falakon beázás – tette hozzá.

Az Egri Tankerületi Központ mindig szem előtt tartotta az ott tanuló diákok és pedagógusok biztonságát, ezért a tankerületi központ egy nagyobb, 31 millió forintos beruházással végleges megoldást biztosít az intézménynek, amelynek kivitelezési munkálatai már folyamatban vannak, és még 2018 őszén be is fejeződnek.