Míg februárban egy egerbaktai férfi levágta magáról a nyomkövetőt mielőtt bíróság elé állt volna, kedden egy fiatal választotta drasztikusabb módját, hogy megszökjön egy egri tárgyalásról.

Korábban már berszámoltunk arról, hogy egy egerbaktai férfi, akinek egy kábítószerrel kapcsolatos úgy tárgyalásán kellett volna megjelennie, levágta magáról a nyomkövetőt és eltűnt.

A heol.hu értesülése szerint kedden délelőtt ismét elszökött egy vádlott, ezúttal egy fiatal férfi, aki az egri bírósági tárgyaláson eléggé sajátos módját választotta a menekülésnek.

Hoszné dr. Nagy Tímea az Egri Törvényszék sajtószóvivője lap érdeklődésére elmondta: 10 órától másodfokú tárgyalását tartották a fiatalkorú fiúnak Egerben lopás vétsége miatt, aki a egyébként épp másik ügy miatt töltötte büntetését a Debreceni Javítóintézetben. A tárgyalás közben egyszer felpattant és kiugrott a két méter magas ablakon, s a betonárokba landolt.
 
A kisérőtisztjei azonnal utána eredtek, őrök is keresték kutyával. Végül nem sokkal később a belvárosban a buszpályaudvar közelében kapták el.

Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő a heol.hu érdeklődésére elmondta: a rendőrséget a helyszínre hívták, addigra már megtalálták a fiút, így az egyenruhások beszálították a rendőrségre, majd átadták a nevelőtisztjeinek, akik visszaszállították a javítóintézetbe.

(heol.hu)