Archív fotó: ugrokotel.hu
Rekordszámú indulót vonzott Egerbe az ötödik alkalom megrendezett különleges verseny, a legnépesebb és legeredményesebb csapat a házigazdák, a Maklári Bosch Kötélugró Klub versenyzői voltak – tájékoztatta hírportálunkat Apostol-Kovács Judit.

A maklári klub edzője elmondta: a délelőtt folyamán az egyéni versenyzőké volt a főszerep, ahol 15 év alatt és 15 év felett versengtek a Kis és Nagymester címért és az ezzel járó hatalmas elismerésért, hiszen ezen a tornán csak a legjobbak indulnak. Az idei évben Varga Dorina vihette haza a Kismester címet Szentesről. A kicsiknél az ötödik helyen Zelei Dorottya,  hatodik helyen Zelei Diána maklári versenyzők végeztek. Ebben a korosztályban Zelei Dorottya egy ezüst érmet szerzett a szabadon választott gyakorlatával.

Ami az egyéni indulókat illeti: a Maklári Bosch Kötélugró Klub mindig is a felnőtt mezőnyre helyezte a fő hangsúlyt, így nem meglepő, hogy a 15 év felettiek versenye során szinte minden versenyszámot ők szereztek meg. 30 másodperces gyorsaságiban első helyen végzett Hanuszik Éva és Bánhegyi Flóra, ezüstérmet szerzett Krattinger Dóra és Tatár Laura, harmadik helyen pedig Kovács Réka állhatott a dobogón.

180 másodperces számban egy új európa csúcssal első helyen Bánhegyi Flóra, második helyen Tatár Laura végzett. A szabadon választott gyakorlattal a második legjobb Krattinger Dóra volt, a harmadik pedig Bánhegyi Flóra. A versenyszámok összesítése után pedig Bánhegyi Flóra emelhette a magasba a bajnoki kupát 2016 után az idén újra. Őt követte a második helyen Krattinger Dóra, a negyedik helyen pedig Kovács Rékának örülhettünk.

Archív fotó: ugrokotel.hu

A nap második felében látványos show műsorokat nézhetett meg a közönség. A Mini Demók versenyében három korcsoportban versenyeztek az indulók. Az első korcsoportban a legkisebbek között második helyen végzett az Kész Cirkusz elnevezésű csapat (Montvai Petra, Berta Kincső, Bukta Szonja, Szegedi Míra, Kövesdi Emlia). Negyedik helyen pedig a Ballerina Girls csapata (Bodnár Nóra, Eördög Lia, Kaló Lara, Kékesi Nóra, Kovács Olga, Vöröss Luca).

A második korcsoportban ezüst éremnek és egy közönség díjnak örülhetett a Black and White csapat (Bozsik Regina, Hanuszik Lilla, Köblő Kata, Zelei Diána, Zelei Dorottya).  A Jump and Joy elnevezésű csoport pedig a hatodik helyen végzett (Gazi Csenge, Fekete Panna, Fülöp Molli, Petrény Lili, Salétli Eszter, Salétli Hédi).

Archív fotó: ugrokotel.hu

A harmadik korcsoportban a 15 év felettiek mérték össze a tudásukat. Bajnoki címet itt a The Band ötös (Bánhegyi Flóra, Bánhegyi Hanna, Darvai Júlia, Hanuszik Éva, Kovács Réka) nyert, és ők vitték haza ebben a korosztályban és kategóriában a közönség kedvencének járó elismerést. A harmadik helyen a makláriak közül a The Five csapat állhatott (Bauer Ákos, Krattinger Dóra, Kurtán Adél, Tatár Laura, Vona Boglárka). 

A Nagy Demókban nyolcnál több ember dolgozik együtt egy hosszú műsoron. Itt a legjobb és egyben a közönség favoritja is a hazai csapat versenyzői alkotta felnőtt csapat volt (Kovács Réka, Bánhegyi Flóra, Tatár Laura, Bauer Ákos, Krattinger Dóra, Darvai Júlia, Vona Boglárka, Kurtán Adél). Mivel nem volt külön korcsoport, így nagy elismerés a maklári kicsiknek (Kockanics Flóra, Győrfi Dominika, Pócsik Petra, Győrfi Marcell, Bozsik Abigél, Úri Emese, Győrfi Hanna, Kővári Dorottya, Almási Melinda), hogy bronzéremnek örülhettek az eredményhirdetés alatt.

“A Maklári Bosch Kötélugró Klub versenyzői egy nagyon sikeres versenyt zárt szombaton. Gratulálunk minden versenyzőnek és köszönjük a nézőknek a szurkolást.”

– zárta beszámolóját Apostol-Kovács Judit.