Rangos elismerést vehetett át dr. Harcsa Eleonóra  a Markhot Ferenc Kórház rendelőintézeti igazgatója a X. Jubileumi Kelet-Magyarországi Diabetes Hétvégén.

Az igazgatónő a Kelet-Magyarországi Diabetológiáért Díjat kapta meg, a dr. Gyimesi András Emlékplakettet. Az elismerést Prof. dr. Barkai László a Magyar Diabetes Társaság alelnöke adta át. Az elismerő plakettet és emléklapot kétévente kapják azon személyek, akik az előző években, évtizedekben sokat tettek a régió diabetológiájáért.

A Magyar Diabetes Társaság  regionális kongresszusát, a Ⅹ. Jubileumi Kelet-magyarországi Diabetes Hétvégét az idén Miskolctapolcán rendezték meg közel négyszáz szakember részvételével.

A díjazott, Dr. Harcsa Eleonóra főorvos, rendelőintézeti igazgató 1982 óta dolgozik a Markhot Ferenc Kórházban. Belgyógyász, diabetológus, klinikai farmakológus. Tagja a  kórház Intézeti Kutatásetikai Bizottságának és a Tudományos Bizottságnak.

Kuratóriumi elnöke a „Tüdőgyógyászati Alapítvány”-nak, kuratóriumi tagja az „Egri Radiológia Támogatására Alapítvány”-nak, diabetológiai kongresszusok szakmai szervezője, előadója. Tagja a Magyar Diabetes Társaságnak, részt vesz  több civil szervezet tevékenységében, többek között a Cukorbetegek Egri Egyesületében. Támogatja a Rákellenes Liga egri szervezete és a Dobó Katica Nyugdíjas Klub működését, lakossági szűrőnapok fő szervezője.