A már megszűnt Class FM Morning Showjával is kitűnő hangulatot varázsolt Vadon Jani, Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri a zsúfolásig telt egri Gárdonyi térre tavaly szeptemberben //Fotó: Keller Richárd
Egerben is hallható lesz Sebestyén Balázs és műsora, a Reggeli Show júniustól. A Rádió Eger a Rádió 1 kötelékében folytatja.  Íme a részletek.

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani a ma reggeli műsorban jelentette be, hogy újabb 10 frekvenciával bővül nyáron a csatorna lefedettsége, ami így most már egyre inkább közelít az országos rádiókéhoz.

A Médiatanácshoz már beadták a hálózatba kapcsolódási kérelmeket a műsorvezetők szerint, hogy – az eddigi gyakorlatnak megfelelően – a működő helyi rádiók napi 20 órában átvehessék a központi Rádió 1 műsort, a fennmaradó 4 órában pedig helyi adás szóljon, szintén Rádió 1 márkanéven, a központi arculattal. Felvásárlás egyelőre nem történt egy esetben sem, csak programming és kereskedelmi együttműködés a helyi szolgáltatókkal.

A nagy nyári bővítéssel újabb, körülbelül egymillió potenciális hallgatóhoz juthatnak el Balázsék és a – pár év szünetet leszámítva – másfél évtizede töretlenül sikeres igazi mai slágerek, arról nem is beszélve, hogy a jövőben Győr-Moson-Sopron, Baranya valamint Heves megye csaknem egészét lefedi majd a csatorna.

Rengetegen voltak kíváncsiak a Morning Showra, tavaly szeptemberben //Fotó: Keller Richárd

Az új Rádió 1 körzetekben működő helyi adók – Sopron Rádió, Rádió Focus, Tisza-tó Rádió, Rádió 1 Pécs, Rádió Eger, Debrecen Rádió – műsora várhatóan megszűnik.

A fentieken túl egyébként a Médiatanács több tucat helyi frekvencia pályáztatási folyamatát indította meg szerte az országban, melyek zöme kereskedelmi típusú lesz – ezeken a Rádió 1 eséllyel indulhat. A helyi rádiós együttműködések mellett a sikeres pályázatos terjeszkedéssel együtt év végére akár a megszűnt Class FM lakossági lefedettségét is megközelítheti a rádió.

A frekvenciák, 2017 nyarától:

Budapest – FM 96.4
Debrecen – FM 95
Miskolc – FM 96.3
Pécs – FM 90.6
Győr – FM 103.1
Nyíregyháza – FM 91.1
Eger – FM 101.3
Szekszárd – FM 91.1
Salgótarján – FM 100.4
Balaton – FM 105.7
Sopron – FM 94.1
Villány – FM 100.9
Mohács – FM 93.8
Komló – FM 99.4
Dunaföldvár – FM 106.5
Paks – FM 107.5
Baja – FM 94.3
Heves – FM 93.7
Abádszalók – FM 89.2
Tiszafüred – FM 88.7

(radiosite.hu)

Nézd meg fotógalériánkat Balázsék tavaly szeptemberi látogatásáról:

no images were found

 Így búcsúzott a Morning Show Egertől (videó):