Az Egységben a Városért szerint az egriek nem számíthatnak az Oroján Sándor által vezetett fideszes képviselőkre, míg a jobbos városatyák a baloldali összefogást hibáztatják a határozatképtelenségért.

Megszakadt és határozatképtelenné vált csütörtökön az egri közgyűlés, miután a fideszes képviselők a Mi Hazánkkal karöltve kivonultak az ülésteremből.

Előtte még néhány előterjesztést jóváhagytak a városatyák: többek között az az Érsekkert helyi jelentőségű természeti terület védetté nyilvánításáról szóló önkormányzati rendelet módosítását, illetve Eger város nevének, címerének, és zászlajának használatáról szóló rendelet változtatásait.

A személyeskedésekkel teli közgyülésen az indulatok az egri médiumokat érintő 6. napirendi pont tárgyalásánál szabadultak el. Az Egri ügyek beszámolója szerint parázs vita alakult ki a Fidesz szerint Lex Egerhírek, a polgármester szerint Lex Hazudozás névvel illetett rendelettel kapcsolatban. A vita nem egyszer személyeskedésbe is torkollott és ugyan az előterjesztést szintén elfogadták (11-0-3 arányban) később talán ez a pillanat volt az, amikor a Fidesz frakció eldöntötte, hogy távozni fognak a közgyűlésről.

Oroján Sándor a Fidesz-frakcióvezetője azért kezdeményezte, hogy rekesszék be az ülést, mert szerinte az ő napirendi pontjait nem szavazták meg tárgyalásra. 

A kivonulás után az Egységben a Városért Egyesület frakciója hírportálunkhoz eljuttatott közleményében úgy fogalmazott:

“Azáltal, hogy a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjével kiegészült Fidesz frakció kivonulásával határozatképtelenné tette az egri közgyűlést, súlyos károkat okoztak a városnak és Eger lakosságának.”

Kiemelték: “Felelőtlen és óvodás viselkedésük miatt továbbra is milliós veszteségeket okoz a városnak a Katona téri parkolóház üzemeltetése, nem juthatnak működési támogatáshoz az egri állatvédők, nem juthatnak ösztöndíjhoz a hátrányos helyzetű diákok. Nem írhattuk ki a Gyermekjóléti és Bölcsödei igazgatóság vezetői pályázatát, nem dönthettünk a bérlakásokról, nem nevezhetünk el közterületet Dr. Ringelhann Györgyről, a köztiszteletben álló korábbi polgármesterről, nem tilthattuk be az egyszer használatos műanyagok használatát, nem tudtuk rendezni a Waldorf iskola bérleti szerződését, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetőjének személyéről és felelőtlenségük miatt nem tudtunk többlettámogatást biztosítani a gyermekétkeztetésre.”