Nyitrai Zsolt félelmét és alkalmatlanságát bizonyítja, hogy 27 település polgármesterét arra kötelezte, hogy utcai plakátokon  kampányoljon az ellenzék ellen, de a Jobbik véget vet ennek – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám Egerben.

Újabb bizonyítéka van annak, hogy Nyitrai Zsolt (Fidesz-KDNP) nem bízik a választási győzelmében, hiszen az országban egyedüliként, csak az egri választókerületben, a megye 27 településén helyeztetett ki olyan táblákat a fideszes politikus, amely óva inti a választókat attól, hogy az ellenzékre szavazzanak – mondta Mirkóczki Ádám csütörtökön, egri sajtótájékotatón.

Ezek a plakátok újabb bizonyítékai annak, hogy Nyitrai Zsolt mennyire fél a választási eredményektől, illetve hogy milyen egy gátlástalan és alkalmatlan politikus – fogalmazott a Jobbik képviselőjelöltje.

Mirkóczki Ádám szerint az érintett települések – például Eger, Füzesabony, Poroszló, Ostoros, Besenyőtelek, Egerszalók, Szihalom, Mezőtárkány, Kömlő, Sarud, Egerszólát – polgármesterei komoly hibát követtek el azzal, hogy ilyen módon hűségesküt tettek a fideszes politikusnak, szerinte ezek a településvezetők nem Nyitrai Zsoltnak tartoznak hűséggel, hanem az általuk vezetett települések lakóinak.  Egy polgármesternek nem az a dolga, hogy egy megválasztott országgyűlési képviselőt szolgáljon, hanem a helyi választók érdekeit képviselje – hangsúlyozta Mirkóczki. 

Bár nem helyhatósági (önkormányzati) választás következik, Eger polgármestere is beszállt Nyitrai Zsolt oldalán a kampányba /Fotó: Egri ügyek

Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: hazugok és értelmetlenek ezek a plakátok, amelyek azt sugallják, hogy ha listán egy ellenzéki párt, illetve egyéniben ő győz az egri választókerületben április 8-án, akkor ellenzékbe kerülnek például az egri választópolgárok.

A Jobbik képviselőjelöltje kifejtette: egyrészt, a polgármesterek és képviselőtestületek mandátuma 2019 őszéig szól, másrészt ha bizalmat szavaznak neki a választók vasárnap, a célja az lesz, hogy pártállástól függetlenül a helyiek érdekében minden polgármesterrel és képviselő-testülettel, önkormányzattal együttműködjön.

Természetesen nem folytatom Nyitrai Zsolt gátlástalan és igazságtalan módszerét, amellyel a számára nem szimpatikus településeket bünteti, például azzal, hogy leállíttatja a folyamatban lévő pályázatukat – hangsúlyozta Mirkóczki.

Kiemelte: az április 8-ai választás tétje többek között az is, hogy Nyitrai leváltásávál eltűnjön ez a lenéző, megkülönböztető és félelmetgerjesztő politika, és legyen végre korrekt, normális országyűlési képviselete a térségnek – hangsúlyozta Mirkóczki.

EZ IS ÉRDEKELHET

Kiderült: Ennyi milliót kaszált egy egri fideszes képviselő az M25-ös építésével

Kiderült: Ennyi milliót kaszált egy egri fideszes képviselő az M25-ös építésével