Plakátok harca: Ellenzéket becsmérlő plakátok jelentek meg Eger egyik közterén

Belföld
Fotó: Egri ügyek
Ellenzéket becsmérlő “plakátkiállítást” rendezett az egri Fidelitas a Gárdonyi téren kedden, hogy bosszút álljon Nyitrai Zsolt (Fidesz-KDNP) elcsúfított “mosógépes” plakátjaiért. Az akcióhoz, úgy tűnik, az egri önkormányzat is asszisztált.

A plakáthelyzet egyre fokozódik, mondhatnánk irónikusan, de a pártok Egerben zajló “gyermeteg” plakátharca egyre inkább szomorúbb, mint komikus.

Korábban már írtunk arról, mennyire elfajult Egerben a Fidesz (Fidelitas) és a Jobbik plakátkampánya, amely végül kormányzati beavatkozással Vona Gáborék vereségével végződött.

Most újabb  fejezetéhez érkezett a “Plakátok harca”. Történt ugyanis, hogy a napokban Nyitrai Zsoltnak, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjének választási plakátjait Eger több pontján is megrongálták, elcsúfították.

Fotó: Egri ügyek

Hogy érthető legyen az elcsúfított plakáton szereplő mosógép szó: Orbán Viktor miniszterelnök két hete kampánykörütjának első állomásán, Egerben odabökte Nyitrainak “viccesen”, hogy “még egy mosógépet is könnyebb eladni mint őt”.

A Jobbik ezután mosógépeket is kihelyezett a város több pontján.

Fotó: Egri ügyek

Kedden az Egri ügyek viszont arról értesült, hogy a Fidesz ifjúsági szervezete, a  Fidelitas a Gárdonyi térre, Gárdonyi Géza szobra közelébe kihelyezett több ellenzéket becsmérlő plakátot, melyet maguk Lombeczki Gáborék plakátkiállításnak neveztek irónikusan. Íme:

Fotó: Egri ügyek

Az “akció” tehát valószínűleg revans a Nyitraihoz hű Fidelitastól a képviselőjelölt választási plakátjainak megrongálásáért.

Mondhatnánk, hogy így már akkor helyreállt az “Erő”, az állás: 1-1. Azonban az Egri ügyek felveti a kérdést, szerintünk is jogosan:

“Közterületről lévén szó, miért kapott engedélyt az egri önkormányzattól a Fidelitas a sajátos kiállításra Eger egyik legforgalmasabb és turisztikai-városképi szempontból fontos és meghatározó pontján?”

Amint Habis László polgármester válaszol a portálnak, természetesen mi is leközöljük. 

EZ IS ÉRDEKELHET

“Csicskák” kontra “korruptak”: Egerben is folytatódik a pártok gyermeteg plakátharca – Fotók