Otthonos hangulatra és őszinte vendéglátásra törekszik a sikeres pszichiáter-üzletember és csapata, de azért “csúcsra törő”, reális terveket is felvázoltak a Depresso pénteki megnyitóján Egerben.

Elsőként számoltunk be múlt héten arról, hogy  szeptember 29-én megnyitja kapuit Csernus Imre Depresso-ja az egykori ún. „Najmajer ház”-ban, az Érsek utca és a Dobó tér sarkán.  Hírportálunkat meghívták a megnyitóra, íme képes beszámolónk.

Az otthonosságra és az őszinte vendéglátásra törekszik a sikeres pszichiáter-üzletember és csapata //Fotó: Molnár Pál

Csernus Imre mindig is büszke volt arra, hogy nem az eszére, hanem megérzéseire, intuícióira hagyatkozik akkor is, amikor társakat választ vállalkozásaihoz. Mindig magamhoz hasonló, teremtő embereket vonzok be, akik szintén szeretnek megújulni, mint én – árulta el a megnyitón.

Nezvál Máté a “felelős” a Depresso kávécsaládért //Fotó: Molnár Pál

Egy kávékiállításon találkoztam Nezvál Mátéval, a 42 Coffe alapítójával, akit később a világ legjobb negyven pörkölőmesterei közé választottak, tehát kíválóak az intiúcióim, ha társakat választok vállalkozásaimhoz – jelentette ki büszkén Csernus Imre. Egyébként Máté a felelős a Depresso kávécsalád markáns, határozott ízvilágáért – tette hozzá hamiskás mosollyal.  

Csernus Imre a hegyek közé (a Dobó térre) vitte a tengert a Depressoban //Fotó: Molnár Pál

Felidézte: mivel egy tengerimádó pasi, akinek meghatározó volt Luc Besson A nagy kékség című filmje, azt mondta Máténak, hogy szeretné a hegyek közé vinni a tengert ebben a kávéban. Az eredmény megdöbbentő volt: Csernus elmondása szerint ott van benne  a delfin, a zsák, a föveny, az íze pedig szenvedélyes, markáns, férfias, száz százalék arabica, honduras és brazil kávé blendje, ahol a kávészemek halvány pörkölésűek, kézzel mosottak, napon szárítottak, és több ezer méter magasról származnak.

Nezvál Máté köszöntőjében arról beszélt: Imrével évek óta töretlen az együttműködésük és határozott céljuk, hogy Magyarországot visszahelyezzék a minőségi kávék világtérképére.

“Az egri állomás egy nagyon fontos mérföldköve lehet annak, hogy újra ‘kávé nemzetté’ váljunk”

– fogalmazott. Egyébként személyesen is megtapasztalta, hogy Eger nemcsak a borok, hanem a kávék városa is, hiszen a Borteraszon 2014 nyarán több mint 100 kg Depresso fogyott el. Ezt a teljesítményt egy többszáz éves budapesti, belvárosi kávéház sem tudta túlszárnyalni – árulta el.

Fotó: Molnár Pál

Csernus Imre három és fél éve ismerte meg a Borteraszon dolgozó Fülöp Gergőt, aki eredetileg szakács, de nagy kávéfanatikus. Az elmúlt egy évben elképesztő munkát tett bele a Depressoba, melynek ő lett az üzletvezetője.

Fotó: Molnár Pál

A Depresso enteriőrjét Bódi Eszter álmodta meg, akinek Csernus Imre már korábban is bizalmat szavazott a noszvaji Csendülőnél.

“Bejössz egy kávéra a Depressoba, és nem akarsz elmenni”

– fogalmazott Eszter azzal kapcsolatban, hogy milyen gondolatok foglalkoztatták, amikor a kávéház belső terét megtervezte.

Nem csupán egy szép, esztétikus kávéházat szerettem volna minimalista stílusban, letisztult formákkal, hanem egy olyan helyet, amely szó szerint rabul ejt – mondta. Hozzátette: szeretné, ha a Depresso, mint termék és kávéház nemcsak országos, de európai hírnevet is szerezne.

Fotó: Molnár Pál

A kávéház szerintünk is valóban különleges, egyedi hely: mediterrán hangulatával (lásd lámpasor, fából készült pultok, csempe stb.) és a Dobó térre néző ablakaival nagyon meghitt és otthonos.

Fotó: Molnár Pál

Segal Viktor, a Depresso gasztronómiai tanácsadója köszöntőjében elmondta: mivel a kávé adott volt, neki “csupán” annyi volt a feladata, hogy egyszerű és alázatos ízeket társítson hozzá szendvicsekkkel és desszertekkel.

Fotó: Molnár Pál

“A kávé megjelenik a húsokon és a különféle öntetekben is, de csak diszkréten, alázattal, nem agresszív, tolakodó módon”

– árulta el Viktor. 

A Depresso kávécsalád a zászlóshajója az új belvárosi kávéháznak //Fotó: Molnár Pál

Apropó Depresso: a kávécsaládnak három tagja van jelenleg: Big Blue, White és Black. A Big Blue saját pörkölésű kávé, három termőhelyről: Guatemalaból, Hondurasból és Brazíliából. 

“Ha egy kávé emléket hagy maga után, ahogy egy bor is, akkor nekem az már kiváló”

– vallja Csernus Imre.

Nos, mi is megkóstoltuk a Big Blue-t és elmondhatjuk: egy nagyon intenzív, markáns, odaütős-mellbevágós, tehát különleges kávé, melyet száz közül is felismernénk.

Látogass el Te is erre a különleges, exkluzív helyre, amely gyorsan Eger legkedveltebb találkozóhelyévé válhat!

Tekintsd meg fotógalériánkat a megnyitóról: