A 350 millió forintos beruházás részeként 8 pályás rekortán futópálya épül, amely nemzetközi atlétikai versenyek megrendezésére is alkalmas lesz, és a centerpályát is felújítják MLSZ szabvány szerint, amely új, fűthető gyepszőnyeget kap.

A Magyar Atlétikai Szövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség “példaértékű” összefogásának köszönhetően azz egriek több évtizedes álma valósul meg, és fel tudjuk újítani a Szentmarjay Stadion futó- és centerpályáját – hangsúlyozta Martonné Adler Ildikó, alpolgármester a fejlesztéseket bemutató szerdai sajtótájékoztatón.

Kiemelte: novemberig  betonból és műanyagból készült 8 pályás, úgynevezett rekortán futópályát építenek a centerpálya köré. A beruházás 250 millió forintba kerül, és teljes mértékben a Magyar Atlétikai Szövetség állja.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

Petrovai József, a Magyar Atlétikai Szövetség szakreferense elmondta: az új, fűthető, 600 lux megvilágítással felszerelt futópálya nemzetközi atlétikai versenyek megrendezésére is alkalmas lesz.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

A sajtótájékoztatón elhangzott: a centerpályát is felújítják MLSZ forrásból és önkormányzati önerőből, amely fűthető gyepszőnyeget kap, illetve a stadion salakospályáját is átalakítják füves tréningpályává. Novemberig a Felsővárosi sporttelepre tervezett nagyméretű élőfüves labdarúgó-pálya is megépül, ahová visszakerül a jégpálya.

Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola (EVSI) igazgatója arról beszélt: a kivitelezés július 4-én, hétfőn indul, és várhatóan az egriek november végén vehetik birtokba a felújított stadiont.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd