Sokan nem tudják, hogy mégis hogyan védhet meg bennünket egy megfelelő védelmet nyújtó napszemüveg a szemkárosodás veszélyétől. Először is tisztázzuk, hogy mi is valójában a megfelelő napszemüveg! Az első és legfontosabb tényező, ha napszemüveg vásárlására kerül a sor, hogy UV szűrővel rendelkezzen a kiválasztott szemüveg lencséje, hiszen e nélkül a sötét színű lencse önmagában nem tudja kizárni az ultraibolya sugarakat, sőt, az árnyékolás hatására a pupilla megnyugszik, kitágul, így pedig még több szűretlen sugarat nyel magába. Ez különösen veszélyes, hiszen ez szinte tünetek nélkül történik és hajlamosak vagyunk tudomást sem venni az esetleges problémákról, miközben továbbra is a megfelelő védelemmel nem rendelkező, de divatos női napszemüveg mellett döntünk. 

Ez hosszú távú problémákat is szülhet, amelyet nem érdemes kivárni! Mindig UV szűrős napszemüveg mellett döntsünk és ha extra védelmet szeretnénk, akkor olyat keressünk, amely rendelkezik polárszűrővel is! A polarizált napszemüveg olyan plusz protekciót biztosít, amely a vízszintesen érkező fénysugarakat is elhárítja, így különösen előnyös például olyanok számára, akik sokat vezetnek. 

Nyáron nem is kérdés a napszemüveg viselése, hiszen ilyenkor a legtöbb a napos órák száma, valamint ilyenkor töltjük a legtöbb időt a szabadban, víz közelében. Mivel szinte folyamatosan, minden irányból ki vagyunk téve a napsugárzásnak, érdemes nyárra olyan napszemüveget vagy napszemüvegeket vásárolni, amelyek mindenféleképpen rendelkeznek legalább UV szűrővel, de még jobb, ha polarizált és tükröződő is. Ilyen női napszemüveg fajtából rendkívül széles a kínálat a Trendmaker webshopjában, többek között a Polaroid termékei kiemelkedőek ebben a kategóriában, de a Heavy Tools polarizált kollekciója is kiemelkedő minőségben és stílusban egyaránt. 

Azok számára, akik a nyáron a szórakozás, pörgés és divat világában lubickolnak, nem csak a medencében, a Victoria Secret extravagáns napszemüveg felhozatala kiváló választás. Ezek a darabok tökéletes kiegészítők vízpartra, bulizáshoz, de bárhol megjelenhetünk bennük és biztosan minden fej felénk fordul majd!

Érdemes említést tenni arról is, hogy a megfelelő UV -és polárszűrős napszemüveg jobb, ha nem kerül a fiók végére nyár végén, hiszen egész évben találkozhatunk erősebb-gyengébb sugárzással – a Nap nem pihen a többi évszakban sem! 

Ha őszre gondolunk, akkor az utóbbi évek időjárásából kiindulva nem feltétlenül a napsütés jut eszünkbe, hanem a hűvös, nedves, esős napok. Pedig épp ezeken a napokon a nedves betonról visszaverődő fény, vagy az alattomosan, épphogy átszűrődő napfény az, amely veszélyt jelent a szemünkre, mindenképpen jó tehát, ha van nálunk ezekben a hónapokban is napszemüveg.

Az ősz csalóka fényviszonyainak problémája jellemző a tavaszi hónapokra is, amikor még tart a csapadékos időszak, de már megnőtt a napos órák száma. Bár nem feltétlenül érezzük indokoltnak még a napszemüveg viselését, hiszen még olyan erőtlennek tűnik a napsugárzás, de jobb észben tartani, hogy az ilyenkor fel-felbukkanó napsugarak is legalább olyan károsak, mint nyáron. 

Bármilyen meglepő is, télen se feledkezzünk el szemünk védelméről! A leghidegebb évszakban gyakran előfordul, hogy elvakít bennünket a földön lévő hótakaróról visszaverődő napfény, ilyenkor jusson eszünkbe, hogy a vízszintesen érkező fényhullámok sokkal fókuszáltabban érkeznek, ezért nem csak úgy érezzük, hogy vakítóak, de valóban rendkívül károsak is! 

Nézz szét széles női napszemüveg kínálatunkban és találd meg minden évszakra a legjobban hozzád illő és szemeidet megfelelően óvó napszemüveget!