5d_mozi
Hamarosan új egységet nyit Egerben az 5D Cinema Kft -értesült az egrinapok.hu.

A cég eddig négy mozit üzemeltet az országban, egyet-egyet Budapesten, Szegeden, Pécsen és Győrben. Az új egységükhöz már keresik a pénztárost, a hirdetés ide kattintva nyitható meg.

A mozit persze kicsiben kell elképzelni, a választott filmet összesen négy fő élvezheti egyszerre. Az élmény viszont várhatóan nagyon egyedi lesz, még régebben próbáltunk hasonlót egy vidámparkban, ott tüsszentett le minket kutya, szaladgáltak egerek a lábunk alatt, amire, ha így, jó pár évvel később is emlékszünk még, akkor meglehetősen jó élménynek kellett lennie. A mozi leírását érdeklődőknek alább bemásoltuk a korábban linkelt honlapról.

Az 5D Cinema Extreme által nyújtott kaland túl megy minden eddig tapasztalt élményen és az összes érzékszerved próbára teszi. A magas színvonalú 5D moziba beülők nemcsak egy egyedülálló és intenzív élményben részesülhetnek ennek a technológiának köszönhetően, hanem a vetítés pár percére egy izgalmas és látványos kalandba csöppennek, amelynek részeseivé válnak.

Az összesen négy személyes moziban a nézők egy, a vászontól mindössze 1,5 méterre elhelyezett, a film egésze alatt azzal összhangban mozgó ülésben foglalnak helyet.

5d_cinema

Az izgalmas kalandot és a valóban egyedülálló élményt – a vászon közelségének és az elérhető legjobb technológiának köszönhetően – nem csak a kiváló 3D látvány, hanem a többi érzékszervünket is használó egyéb effektek biztosítják.

A néző érzi, amint a vízcseppek az arcára hullanak miközben a filmben egy vízesés alatt halad át, hullámvasutazás vagy repülés alatt érzékeli, hogy szemébe fúj a hűvös szél, a tomboló viharban átélheti a dübörgésekkel kísért villámlásokat, egy égő tábortűz mellett elhaladva pedig érezheti annak füstjét is.

A teljes cikket az egrinapok.hu portálon olvashatod el.