A nagy állami hacacárénak helyszínt adó települések kivétel nélkül fideszes vezetésűek, ezért városunk is kimarad a hakniból.

Augusztus végén jelentette be Szentkirályi Alexandra kommunikációért felelős kormánybiztos, hogy Őszi Hacacáré néven koncertsorozatot indít a kormány. Szentkirályi azzal indokolta a programsorozat elindítását, hogy „közösen megünnepeljük az összetartozást”, és hogy ez egy remek alkalom, hogy a zenészek és a közönség újra egymásra találhassanak.

Azóta kiderült, hogy a nagy állami hacacárénak helyszínt adó települések kivétel nélkül fideszes vezetésűek, vagy olyan független polgármester vezeti azokat, akit nem lehet ellenzékinek nevezni. A háttérben az állhat, hogy a kormány könnyed őszi szórakozásba akarja csomagolni a saját 2022-es választási kampányát – véli a Telex.

A tervek szerint 130 állomása lesz a koncertsorozatnak, és minden helyszínen két előadó lép fel. Mivel augusztus végén kezdődött a program, azóta több koncertet meg is tartottak már. A fellépők között pedig nemcsak a NER-hez szokásosan dörgölőző előadókat és zenekarokat találni, mint Ákos, a Tankcsapda vagy Nagy Feró, hanem számos más ismert vagy ismertebb előadót is.

A fellépők és koncerthelyszínek teljes listáját ITT lehet elérni.

Telex