Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

Végre, igazán különleges új “szolgáltatással” bővült “Cseboxunk”, mely kiragadja végre Eger északi lakótelepét a kocsmák, autómosók, kínai boltok, élelmiszer-áruházláncok egyhangú világából.

Olvasóink hónapok óta ostromolnak minket, hogy derítsük ki, mi lesz a Rákóczi út Vallon utca sarkán található, hányattatott sorsú ingatlan sorsa, mely korábban helyet adott a Bükk Kapu Diszkontnak, de működött itt bútorbolt, Fitness terem stb.

A napokban éppen arra “szaglásztunk”, amikor egy táblát pillantottunk meg az épületen és valósággal leesett az állunk.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

A felirat tanúsága szerint az épület Szent II. János Pál Pápa Missziós Központtá avanzsálódott.

Az Egri Főegyházmegye honlapján kutakodva pedig megtudtuk: még nem készült el teljesen és a hivatalos átadására sem került még sor, de nagyböjt első vasárnapjától már rendszeresen tartanak szentmiséket itt.

Fotó: Egri Főegyház Megye
Fotó: Egri Főegyház Megye

Ailer Gellért, az egri Kisboldogasszony-plébánia kormányzója a portálnak elmondta, hogy Ternyák Csaba egri érsek szorgalmazta, minél hamarabb kezdődjön el a missziós munka a területen, még az átalakítás előtt.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

Kiemelte: az Északi lakótelepen (Felsőváros) nagyon régóta igénylik az ott élő hívek, hogy legyen templomuk, közösségi terük. A Szent II. János Pál Pápa Missziós Központban vasárnaponként mutatnak be szentmisét, 10 óra 30 perctől.

Az eredeti cikket ITT olvashatod el.

(eger.egyhazmegye.hu)

AJÁNLJUK MÉG

Az egri Felsővárosban nyílik meg az Ökumenikus Segélyszervezet megyei bázisa