Fotó: Reuters
Kettős támadás rázta meg szerda délután London központját: egy késsel felszerelkezett autós embereket gázolt a Westminster-hídon, majd autójából kiszállva a parlamen bejáratnál rátámadt egy rendőrre. A támadó, a megtámadott rendőr és két elgázolt személy is meghalt, legalább húsz sérültet kórházba szállítottak. A londoni rendőrség terrortámadásként kezeli az incidenst.

Négy halottja van a szerdai londoni terrortámadásnak. A brit sajtó szerint egy férfi legalább nyolc embert elgázolt a londoni Westminster-hídon, majd a kocsijából kiszállva egy konyhakéssel a kezében elindult a parlament épülete felé.

Fotó: MTI/EPA

Friss források már két támadóról beszélnek, de ezeket a híreszteléseket nem tudták bizonyítékokkal alátámasztani. A rendőrök csak a bejáratnál kapták el, ahol a férfi rátámadt az egyik rendőrre. A tiszt viszonzásul golyót eresztett a támadóba, de a kórházba érve belehalt sérüléseibe.

Fotó: Reuters

A parlamentet és a hidat lezárták, több mentőautó és egy mentőhelikopter is megérkezett a helyszínre. A brit rendőrség egyelőre terrorista támadásként kezeli a londoni parlament közelében történt incidenst, amíg a tények mást nem igazolnak. A rendőr mellett a támadó és két, a hídon elgázolt ember is meghalt.