naperomu_visonta

Aláírták az utolsó egri Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz (TOP) kapcsolódó támogatási szerződéseket csütörtökön. A 2,6 milliárd forintos keretből az önkormányzat napelemparkot épít, korszerűsíti az épületeinek energiaellátását, felújítja a leromlott városi területeket, valamint fejleszti a közlekedést és a turizmust.

Az utolsó hét egri Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz kapcsolódó támogatási szerződést írta alá Habis László polgármester és a Magyar Államkincstár Heves Megyei igazgatója csütörtökön az egri városházán. Ezzel a város a 24 TOP-os projekt megvalósításához 8 milliárd forint előleget hívhat le év végéig az összesen 11 milliárdos keretből.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

Habis László a sajtótájékoztatón elmondta: az utolsó uniós projektek közül a legnagyobb beruházás egy 1,3 milliárd forintból megépített napelempark lesz, amely az önkormányzat tulajdonában lévő épületeket látja el megújuló energiával.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

A polgármester arról is beszélt: több egri óvoda és a Vitkovics ház energiaellátását is korszerűsítik, a Szala városrészben bővítik a szociális alapszolgáltatásokat, a Malom úton új kerékpárút és parkoló épül, és egy művészeti és szabadidő komplexum is megépül.

A fejlesztések részleteiről Habis László beszélt hírportálunknak: