Nagy változáson ment keresztül fél év alatt az egykori Bárány uszoda

Kiemelt

Fotó: Keller Richárd

Hosszú szünet után idén tavasszal folytatódott a Nemzeti Úszó- és Vízilabda Központ építése. Íme fotóriportunk a jelenlegi helyzetről. 

A Bárány uszoda lebontása óta, folyamatosan figyelemmel kíséri és fotóriportokban beszámol hírportálunk a Nemzeti Úszó- és Vízilabda Központ felépítéséről. A beruházás első üteme egészen jól haladt, és befejeződött 2016 nyaráig, de aztán zavar támadt az Erőbenaz egri önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nézetkülönbsége, valamint az ebből adódó forráshiány miatt csaknem egy évre leállt a beruházás.

Addigra – a nézőtéri lelátó kivételével – megépült az északi épület-komplexum -, és egy modern sportmedencét is birtokba vehettek ideiglenesen az egri úszók és pólósok, de aztán hosszú ideig egy kapavágás sem történt a területen. A tervek szerint a déli területen az uszodát kiszolgáló főépület felhúzásával kellett volna folytatódnia a beruházásnak. 

2016 júliusában már tesztelhették az egri úszók és pólosok az új modern medencét, azonban 2017 áprilisáig üres maradt az uszoda déli területe //Fotó: Keller Richárd

Egészen 2017 március végéig kellett várni a nagy bejelentésre, amikor Habis László polgármester az egri közgyűlésen közölte, hogy a kormány biztosítja az egri önkormányzat önerőhöz szükséges forrását, így 420 millió forint összegű önerővel elkezdődhet a második és harmadik ütem. A fő munkák az egri Nemzeti Úszó- és Vízilabda Központot (leánykori nevén Bárány uszoda) kiszolgáló épületegyüttesének megépítésére irányulnak.

Így idén áprilisban újra megszállták a munkagépek az uszoda területét.

2017 tavaszán elkezdődött az uszoda kiszolgáló létesítményeinek, köztük a főépület építése //Fotó: Keller Richárd

Hírportálunk a napokban a helyszínen járt és jelentős változásokat tapasztalt a területen. A főépület lassan szerkezetkész, melyben irodákat, öltözőket és egy konditermet alakítanak ki majd, de lesz benne kiállítótér és megépül egy nyitott lelátó is szemközt vele.

Lassan szerkezetkész lesz a főépület (2017. november 10-ei állapot) //Fotó: Keller Richárd

 

Ilyen lesz az épületegyüttes ugyanebből a szögből az átadáskor

 

Irodák, öltözők kapnak helyet a főépületben, de lesz kondi- és kiállítóterem is. (2017. november 10-ei állapot) //Fotó: Keller Richárd

A kivitelező (Imola Konstrukt Kft) ígérete szerint a harmadik ütemet 2018 február végére fejezik be.

Nézd meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról készített fotógalériánkat: 

EZ IS ÉRDEKELHET

Végre elkezdődik a Bárány uszoda felújításának második üteme áprilisban