Máté Bence mintegy 630 képe látható a Dobó téren felállított installációkon.

Rendkívül népszerű Máté Bence  kiállítása Egerben. Az alkotó számos rangos díj tulajdonosa, például 2010-ben Az év természetfotósa címmel ismerték el munkáit. Érdemes többször is megnézni a csodálatos képeket- Remek családi program és kikapcsolódás. 

Június 28-án a szépasszonyvölgyi Márai Látogatóközpontban tart egy interaktív előadást. A kiállítása pedig július 7-ig látogatható Egerben. 

Előadás: JÚN 28. PÉNTEK, 21:00

Mi történt a piros Zsigulis sráccal, aki közel tíz éve, „a láthatatlan madárfotós” néven vált ismertté a Spektrum tévécsatornán?

Aki kíváncsi, miként lett egy pusztaszeri „problémás” diákból a világ legsikeresebb természetfotósa, ne mulassza el ezt a szórakoztató előadást.   

Alkotásaival Bence az összes földrészt meghódította, és minden természetfotós számára feltette kis hazánkat a világ térképére. Legeredményesebb versenyzőként első helyen áll a BBC fotós pályázat összes ranglistáján, továbbá ő az egyetlen, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is megkapta a természetfotósok Oszkárjaként számon tartott díjat. 

Az előadás kivételes lehetőséget kínál arra, hogy a közönség személyesen is megismerkedjen ezzel a végtelenül rokonszenves fiatalemberrel, és elképesztő akciófotóin keresztül rácsodálkozzon hazánk páratlanul gazdag vadvilágára.

Előadásai egy modern kivitelezésű, hatalmas, ingyenes, kültéri kiállítássorozatra épülnek, amelyet 2019-ban nyolc hazai városban csodálhat meg a nagyérdemű.
Humoros történetei tanulságos, egyben vidám élményt nyújtanak az egész családnak.

Forrás: Jegy.hu

2010-ben Londonban, a Marvel of Ants (Árnyjáték)[1] című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott, „Az év természetfotósa 2010” (Wildlife Photographer of the Year) címet. A világverseny történetének egyik legeredményesebb fotósa. A Bridge Budapest nonprofit egyesület felmérése szerint[2] a 9. legismertebb – Magyarországon élő – magyar külföldön. Nemzetközi hírnevet a különleges kivitelezésű detektívüveges lesek tervezésével is szerzett. 

Újszerű meglátásával, ötleteivel, meglepő technikai megoldásaival teljesen megújította a madárfényképezés gyakorlatát, és példáján okulva, egyre inkább teret nyer az a szemlélet, hogy az állatokat akcióban, illetve jellemző viselkedésük közben érdemes fotózni. Rá jellemző felvételein az etológiailag érdekes és ritka jeleneteket, különleges fényviszonyokban extrém perspektívából ábrázolja. Mindig megújuló, stílusteremtő fotós.” -írja róla dr. Kalotás Zsolt, a Magyar Természetfotósok Szövetségének alapító elnöke. (Forrás: Wkipédia)

 

Címlapkép: Beküldött fotó

Galéria: