Nagy Norbert autóversenyző lett az év sportolója

Sport

A kiváló recski autóversenyző a napokban átvette az ‘Év Heves Megye Sportolója’ megtisztelő díjat az egri Megyeházán. A Heves Megyei Közgyűlés, a megye testnevelési és sporttevékenységben szerzett kimagasló érdemek elismerésére alapította ezt a kitüntetést.

Az egyéni teljesítmény mellett, minden évben sportcsapat kategóriában is díjaznak, amit idén, Magyarország legjobb úszócsapatának, az Egri Úszóklubnak ítéltek meg.

Török Zoltán (Egri Úszóklub)  (b) és Nagy Norbert az egri megyeházán tartott díjátadó után //Fotó: Lénárt Márton

 

NÉVJEGY

Nagy Norbert, recski lakos, Egerben végezte középfokú tanulmányait, és ikonikus résztvevője a Mátrai Autós Hegyiversenynek

2008-ban kezdte az autóversenyzést mindössze 13 évesen, 3 év verseny-gokartozás után. Elkötelezettsége és céltudatossága lehetővé tette, hogy 2010-ben, 15 évesen F1,6 kategóriában már magyar bajnok lehessen. Azóta is tudatosan és kitartóan, folyamatos és megtervezett edzéssorozattal képzi magát.

2011-ben egy, a korábban a Túraautó Világbajnokságban, a WTCC-ben résztvevő Alfa Romeo S2000-el kétszeres Közép Európai Zóna Trófea futamgyőztes lett, és bajnoki második helyezéssel zárta az évet.

2013-ban Seat Leon Super Copa versenyautóval a Túraautó-Európa- Kupa, azaz az ETCC bajnokságot tűzte ki célpontul. Annak ellenére, hogy ez az év az ETCC- re való felkészülés jegyében telt, a Magyar bajnokság Seat Leon Super Cup kategóriáját sikerült megnyernie. 2013-ban öt helyszínből álló Európa bajnokságban a kategóriája 7. helyét szerezte meg.

2014-ben is az ETCC -ben folytatta tovább az MGS Racing Team színeiben, egy S2000 Chevrolet Cruze, később egy Seat Leon versenyautóval, amellyel futamgyőzelmet ért el.

Egy év hazai szereplést, illetve hosszú távú világkupa Diesel kategóriájának bajnoki címét tartogatta a 2015-ös év számára.

2016-ban a Zengő motorsport kötelékein belül újra az ETCC bajnokságát erősítette, ahol év végi bronzérmes és abszolút Hegyi bajnok lett a Heves megyei Mátrai Autós Hegyiversenyen. 2017-ben feljebb lépett a ranglistán, Európa-bajnoki második helyezett lett, illetve másodjára is felállhatott a Mátrai Hegyiversenyen a dobogó tetejére.

 

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagy Norbert mindent vitt az újjáélesztett Mátrai Hegyiversenyen – Képek