Mindenki életében eljön az az időszak, amikor elkezd komolyabban foglalkozni megjelenésével, ebbe pedig beletartoznak a kiegészítők is. Ilyenkor merülhet fel a kérdés, hogy hogyan válasszunk magunknak hozzánk illő darabot, vagyis milyen legyen az a férfi karóra, amely éveken át hű társunk lesz a mindennapokban. Fontos meghatároznunk először, hogy milyen stílus, életvitel és életszínvonal képviselőinek tartjuk magunkat, hiszen egy férfi karóra amellett, hogy stílusos kiegészítő, funkcióját tekintve is fontos, de elhanyagolhatatlan szempont az is, hogy ne üssön el a magunkról kialakított image-től sem.

Ha célunk a férfi karóra viselésével az, hogy kiegészítse mindennapi vagy épp alkalmi elegáns, kifinomult öltözetünket, akkor érdemes fontolóra vennünk több darab megvásárlását is. Sok férfi dönt úgy, hogy az épp öltönyhöz viselt nyakkendőhöz, mandzsettához vagy díszzsebkendőhöz választ karórát, ezzel azt az egyértelmű üzenetet közvetítve magukról, hogy odafigyelnek és adnak megjelenésükre, és értenek a divathoz. Egy így kiválasztott férfi karóra segítségével egy olyan egységes outfit állítható össze, amely sugározza magáról a státusz, a trend és a kifinomultság ötvözetét – egy olyan összhatást, amely garantáltan vonzza majd a tekinteteket.

Ha ilyen színvonalon belül mozgunk, akkor ennek megfelelően érdemes olyan márkát keresni, melynek kínálatából kiválasztjuk majd a hozzánk illő férfi karóra darabokat. Egy ilyen stílushoz többek között kiváló választás lehet a Fossil férfi karóra kínálata, ahol több elegáns dizájn is megjelenik, így egyszerű megtalálni a legjobban hozzánk illő darabokat, de a Gant is rengeteg olyan férfi karórát kínál, amelyek egyszerű mégis stílusos vonalat képviselnek, így könnyen igazítható több öltözethez is. A megfizethető elegancia császára, a Roamer férfi karóra kollekciója pedig olyan kivételesen kifinomult, férfias és ízléses darabokkal vár, amelyek önmagukban is meghatározhatják a rólunk alkotott képet!

Ha azonban lazább stílust képviselünk, akkor sem kell aggódnunk, hiszen nagyon széles a választék az ilyen egyéniségekhez illő órákból is. Választhatunk egy darab ikonikus férfi karóra darabot, amely hozzánk leginkább passzol és megbízhatóan képviseli azt, amik mi vagyunk, de akár több egyszerűbbet is, hogy tudjuk őket kombinálni. Ha utóbbi mellett döntünk, akkor előnyből indulunk, hiszen bátrabban kombinálhatjuk ruhadarabjainkkal, hiszen például nem feltétlenül szeretnénk kedvenc karóránkat az ing vagy pulóver ujja alá rejteni, ilyen viselethez érdemes egyszerűbb darabot választani.

Persze, hangulatunkhoz is igazíthatjuk ezt a kiegészítőt, vagy akár évszakhoz, alkalomhoz – valójában csak tőlünk függ, hogy meddig visszük el a lazaságot. Az s.Oliver, a Guess vagy a Lacoste férfi karóra kínálata nagy segítségünkre lehet abban, hogy minden helyzetben olyan óra legyen csuklónkon, amely tökéletesen képvisel minket bármilyen helyzetben. Ha szeretünk játszani a stílusokkal, akkor érdemes egy extravagánsabb darabot is választanunk, amellyel bármilyen outfit-et feldobhatunk, ha kedvünk van hozzáadni egy kis pluszt a megjelenésünkhöz. Ilyen férfi karóra megtalálható szép számban az Ingersoll, a Police vagy a Diesel kínálatában is, de a lehetőségeknek valójában csak a képzeletünk szab határt! 

A tökéletes férfi karóra kiválasztása elsőre nehéz feladatnak tűnhet, de a Trendmaker webáruházában rengeteg kategória és márka kínálatában keresgélhetünk, amíg megtaláljuk a hozzánk legjobban illőt!