Viszonylag sok 70-es, 80-as évekbeli fotó található Egerről a neten (mi is cikkeztünk már erről korábban lásd ITT), azonban az Egri Sztorik most egy különleges, ritka videóra(!) bukkant, amelyben pont az egri Csebokszári lakótelep “felhúzásával” mutatják be, hogyan épül Magyarországon “olcsón, gyorsan és jól” a szocializmus.   

A 70-es évek közepén indult be igazán a nagy panelprogram, amikor az Állami Épító Vállalat az V. ötéves tervben a megye három városában 3100 lakás felépítését kapta feladatul, amelyeket új iskolákkal, óvodákkal, bölcsődékkel, kulturális, egészségügyi intézményekkel is elláttak.

csebokszari_1975

A nagyobb termelékenységet, a lakásátadások határidejének lerövidítését a korszerűbb technológiákkal lehetett elérni. A házgyári elemek alkalmazása újra nagyobb arányú volt a vállalat egri építkezésein s emellett elterjedt a már ugyancsak bevált építési mód: a PEVA alagútzsalu.

cccp

1980 és 85 között újabb 3500 lakást épített fel a vállalat a megyében. Miután befejezték az Eger északi részén található Csebokszári lakótelepet, a tihaméri lakótelep építkezésébe fogtak.

Íme egy különleges, ritka videór, amelyben pont az egri Csebokszári lakótelep “felhúzásával” mutatják be, hogyan épül Magyarországon “olcsón, gyorsan és jól” a szocializmus.

https://www.youtube.com/watch?v=c3pbpX3TQ0Q