Mulatságokkal és bőséges gasztronómiai élményekkel jön „A Szüret”

Belföld, Kiemelt, Kultúra
Zene, tánc és ételkülönlegességek szeptember 21-23. között a Szépasszonyvölgyben.

Mindazoknak, akik szeptember 21-23. között felkeresik majd az egri Szépasszony-völgyet, garantált a felhőtlen és tartalmas szórakozás, köszönhetően Eger szabadtéri pincefesztiváljának, „A Szüret”-nek, amely a hagyományokat megtartva, ugyanakkor a mai kor elvárásaihoz igazodva nyújt kikapcsolódást a vendégeknek.

Pénteken délután a Völgyparkban, a Központban a Szüret elnevezésű programon kellemes gitárzenével igazi piknik hangulat várja az érdeklődőket. A szépasszonyvölgyi pincészetek borai mellett már megkóstolható lesz az idei must, a murci és az újbor is. Este a Márai Központ szabadtéri színpadán a sajátos, ironikus dalszövegeiről ismert KFT Zenekar lép fel.

Szombaton a szüreti programok a Dobó térről induló látványos traktoros felvonulással kezdődnek.   A  kiváló borok és valódi gasztronómiai élvezetet jelentő ételek kóstolása mellett színes programok várják az érdeklődőket. A zenerajongók a Kossuth-díjjal elismert Hot Jazz Band koncertjét, valamint a sokak körében népszerű Nótár Mary fellépését élvezhetik.

 

A háromnapos rendezvény igazi kuriózuma a Székelyföld Gyöngyszemei című népművészeti forgatag, amely nem csupán Székelyföld hihetetlenül gazdag népművészetével, népzenéjével és néptáncaival ismerteti meg az esemény résztvevőit, de azzal a különleges gasztronómia kínálattal is, amely Hargita és Kovászna megyét jellemzi. A helyszínen kiderül, hogy mi is az a székelyföldi ragacsos, a düszke tokány leves, és hogyan készül a székelyek híres töltelékes káposztája. Aki szereti az újragondolt, hagyományos ízeket, az az egri éttermek helyi kínálatából is válogathat.

Vasárnap  a legkisebbek számára a Csodamalom Bábszínház Pom Pom meséi című produkciója nyújt majd vidám pillanatokat. A Márai Szabadtéri Színpadon városunk három meghatározó néptáncegyüttese tart gálaműsort a Tatrospart Néptáncegyüttes és a Kerekes Együttes közreműködésével.

Érdemes mindhárom napon kilátogatni a Szépasszonyvölgybe, hiszen a gasztronómiai élmény mellett kézműves kirakodóvásár, népi játszótér,  a pincékben szüreti játékok, ajándéksorsolás, szelfipontok várják az érdeklődőket.

Bővebb információk a http://www.egriprogramok.hu/hu/esemenynaptar/151-bor/24527-a-szueret.html oldalon.

Forrás: Média Eger Nonprofit Kft.
             Kulturma Városmarketing Csoport