Mindössze egy év adatott meg Helénának, akit rosszul léte ellenére is egészségesnek talált a háziorvos és az egri kórház.
Egy nem kezelt vírusos gyulladás miatt meghalt egy erdőkövesdi kislány, akit korábban egy vérvétel után kezelés nélkül hazaküldött az egri kórház. A család beperelte a háziorvost és az egri kórházat.

 Orvosi hibák sorozata miatt halhatott meg egy egyéves kislány Erdőkövesden – állítja a gyermek családja.

Az elhunyt gyermek szülei a HírTv-nek elmondták, hogy bár Heléna koraszülöttként jött egy éve a világra, életvidám, mosolygós baba volt, ezért is gondolták, hogy baj van, amikor egyik napról a másikra kedvetlenné vált.

A gyermekorvos torokgyulladást állapított meg és antibiotikumot írt fel a gyermek számára. Heléna állapota azonban nem javult, ezért a család visszavitte az orvoshoz, aki  – a nagymama állítása szerint – azt mondta, semmi baja a gyereknek. A nagyszülő végül nehezen, de kiharcolt az orvosnál egy vérvételt az egri kórházban.

Az intézmény gyermekorvosa sem állapított meg betegséget a kislánynál, és hazaengedte. Ennek ellenére Heléna állapota egyre romlott, ezért az egri kórház intenzív osztályára került, ahonnan pár óra múlva a Miskolci Kórház intenzív osztályára szállították. Ott egy nem kezelt vírusos gyulladást állapítottak meg a kislánynál, ami miatt víz került a tüdejébe, és károsodott a veséje.

Heléna sajnos pár nap múlva elhunyt, a halálának pontos okát a boncolás fogja kideríteni. A család feljelentést tett a háziorvos és az egri kórház ellen.

(HírTv)