Mirkóczki Ádám: A Fidesszel ellentétben a Jobbik visszaadja az egykori Dobó laktanyát az önkormányzatnak

Belföld
Fotó: Keller Richárd
Az elmúlt hetek “hazug” fideszes és fidelitasos állításaival ellentétben a Jobbik nemhogy eltörli a határzárat választási győzelem esetén, de határőrséggel meg is erősíti azt, a Dobó laktanyát pedig visszaadja az egri önkormányzatnak megakadályozva, hogy “migránsok lepjék el” Egert  – közölte hétfőn Mirkóczki Ádám Egerben. 

Valójában Orbán Viktor miniszterelnöknek, Habis László egri polgármesternek és Nyitrai Zsoltnak fideszes országgyűlési képviselőnek kellett volna megakadályoznia az elmúlt nyolc évben azt, hogy az egykori Dobó laktanyába ne lehessen migránsokat telepíteni, de semmit nem tettek az ügy érdekében – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám az egykori Dobó laktanya előtt tartott sajtótájékoztatón.    

Épp ezért hazug és álságos az, hogy Nyitrai Zsolt és Deutsch Tamás fideszes országgyűlési képviselők a közelmúltban azzal “riogattak”, hogy ha a Jobbik nyeri a választásokat az objektum minden épülete tele lesz bevándorlókkal, és gettók alakulnak ki Egerben – jelentette ki Mirkóczki.

Természetesen ez hazugság – szögezte le a képviselő -, hiszen a Jobbik elkötelezett a határzár mellett, és győzelem esetén nemhogy eltörölné, de határőrséggel meg is erősítené azt.

Mirkóczki Ádám kiemelte: a műszaki határzár ötlete valójában a Jobbiktól származik, épp ezért szintén “aljas hazugság” az egri Fidelitas “dilettáns” és a “debilitás határát súroló” plakátakciója, amellyel Vona Gábornak, a Jobbik elnökének egy “hamis”, “félreérthető”, “csonka” mondatot adnak a szájába, miszerint a “a határzár megbukott és alkalmatlan az ország megvédésére”. A teljes mondat így hangzik: “a határzár megbukott és alkalmatlan az ország megvédésére, ha nincs mögötte határőrség” – tette hozzá Mirkóczki. 

(A cikk folytadik az interjú után) 

A képviselő arról is beszélt: a kormány a letelepedési kötvénnyel kapcsolatos akciója miatt már több mint húszezer, ismeretlen gyökerű migráns érkezett az országba, melyek kilétéről sem a Terrorelhárítási Központ, sem az Alkotmányvédelmi Hivatal nem hajlandó nyilatkozni. A Fidesszel ellentétben a Jobbik sem pénzért, sem titokban nem fogad be egyetlen migránst sem – emelte ki a képviselő.

Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy ki akadályozta meg abban Orbán Viktort,  Habis Lászlót és Nyitrai Zsoltot, hogy a Jobbik szándékával összhangban az egri önkormányzat tulajdonába kerüljön az egykori Dobó laktanya – tette fel a kérdést a jobbikos  honatya.

Kijelentette: ha a Jobbik alakíthat kormányt, visszaadja a jelenleg állami tulajdonban lévő egykori  Dobó laktanyát az egri önkormányzatnak, ha “úgy tetszik”, megakadályozva azt, hogy “migránsok lepjék el” Egert.

EZ IS ÉRDEKELHET

Deutsch és Nyitrai gettók kialakulásával riogat Egerben