A Markhot Ferenc Kórház újszülött részlegének főnővére Kovács-Csatlósné Pálos Rita negyven éves sikeres pályafutása alkalmából, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő javaslatára miniszteri elismerő oklevelet vehetett át. Az elismerést Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Dr. Vácity József a kórház főigazgatója adták át. 

Az eseményen Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott,  országgyűlési képviselő hangsúlyozta: köszönetet kell mondanunk az újszülött részleg főnővérének kiváló munkájáért a kollektíva és az egész város nevében. Ezt a teljesítmény értékelte a szakminiszter is, amikor elismerő oklevéllel tüntette ki a nagy szeretetnek és tiszteletnek örvendő főnővért.

A képen: Dr. Vácity József és Kovács-Csatlósné Pálos Rita/ Fotó: Birinyi Zsófia

Pálos Rita 1980. októberétől megszakítás nélkül dolgozik az egri Markhot Ferenc Kórházban. A gyermek osztályon kezdett, mind mondta – mindig gyerekekkel szeretett volna foglalkozni, így 1994-ben az EKG asszisztensi iskolát is elvégezte, majd a gyermek kardiológiai szakrendelésen dolgozott. 1997-től az újszülött osztályon főnővér. Szakszervezeti vezetőként fáradhatatlanul képviseli a dolgozók érdekeit. Munkájának egyik legnagyobb eredménye, hogy 1200 ember számára harcolta ki, az országosan is ismert, cafeteria-perben a 300 millió forintos juttatást.

Kovács-Csatlósné Pálos Rita/ Fotó: Birinyi Zsófia

A kitüntetett elmondta: úgy érzem a helyemen vagyok. Az elismerés meglepett, megtisztelve érzem magam, hiszen 40 éve vagyok a pályán, szeretnék még tovább dolgozni. Utólag visszagondolva tettem a dolgomat szívvel-lélekkel. Azt gondolom sokat tudtam tenni a közösségért, ez a munka éltet. A gyerekek mindig a jövő. Főleg az újszülött részlegen öröm ott lenni, az élet kezdetén. Sok boldog családdal találkozhatok és még mindig rácsodálkozok az újszülöttekre, a napjaimhoz is ez ad erőt. Ha újrakezdhetném is ezt a hivatást választanám – – fogalmazott.

Forrás: Markhot Ferenc Kórház/ Szegedi Erzsébet sajtóreferens