Illusztráció: Keller Richárd
Illusztráció: Keller Richárd
Mintegy kétszáz millió forintra lenne szüksége Szarvaskőnek, hogy kiépüljön a csatornarendszere, de a megye fideszes politikusai eddig semmit nem tettek a probléma megoldásáért – mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője csütörtökön a településen.

Egy közel másfél órás tárgyalást folytatott Mirkóczki Ádám, Szabóné Balla Mariannal, Szarvaskő polgármesterével, egyebek mellett, a településen kialakult szennyvízelvezetési problémáról.

A Jobbik szóvivője elmondta, felháborítónak tartja, hogy miközben Hatvanban például egy használhatatlan kerékpárútra volt egymilliárd forint, addig Szarvaskőre nincs 200 millió egy komplett szennyvízhálózatra. Hozzátette, hogy sajnos a polgármester asszony eddig hiába fordult Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőhöz, Szabó Róbert megyei közgyűlési elnökhöz vagy éppen Szabó Zsolt államtitkár úrhoz, eddig semmiféle pozitív változás nem történt, de még biztató hírek sem érkeztek irányába.

“A kialakult helyzetre tekintettel, egy hatszemközti találkozót kezdeményezek Lázár János miniszter úrnál, a probléma megoldása végett, bízva abban, hogy a központi költségvetés rendkívüli tartalékából, sikerül egyszer és mindenkorra megoldani ezt az elemi hiányosságot.”

– jelentette ki a térség jobbikos országgyűlési képviselője.