Micsoda csapat! Értük izgulhatnak az egriek Rióban

Kiemelt, Sport
Tíz egri sportoló képviseli majd a magyar színeket a riói olimpián, ráadásul a ZF-Eger kiválósága Milos Csuk is kijutott a szerb válogatottal.  

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 158 magyar sportoló nevezését küldte el a héten a riói ötkarikás játékok szervezőinek.

A sportszakemberekkel – sportági csapatvezetés, edzők, orvosok, masszőrök, technikai személyzet, a delegáció vezetése és a csapatiroda tagjai – együtt ez a szám a háromszázat is meghaladja.

A magyarok Rióban 21 sportágban, asztaliteniszben, atlétikában, birkózásban, evezésben, cselgáncsban, kajak-kenuban, hegyikerékpárban, műugrásban, ökölvívásban, öttusában, súlyemelésben, sportlövészetben, teniszben, tornában, tollaslabdában, triatlonban, úszásban (medencés és nyíltvízi), vitorlázásban, szörfben, vízilabdában és vívásban versenyeznek.

Az egriek 9 helyi illetőségű sportolónak szurkolhatnak két sportágban: úszásban és vízilabdában.

Illusztráció: Keller Richárd
Illusztráció: Keller Richárd

Az Egri Úszó Klubtól Cseh László és Holló Balázs képviseli a magyar színeket és természetesen Egert: Cseh László 100- és 200 méter pillangón, valamint a 4×100 m-es vegyesváltóban tör az aranyra, Holló Balázs pedig “első bálozóként” a 4×200 m-es gyorsváltóban méretteti meg magát.

Vízilabdában Antal Dórának, Czigány Dórának, Hosnyánszki Norbertnek, Szívós Mártonnak, Erdélyi Balázsnak, Hárai Balázsnak, Zalánki Gergőnek és Decker Ádámnak szoríthatnak az egriek.

Friss hír, hogy július 27-én szerdán a ZF-Eger kiválósága, Milos Csuk is játszhat az olimpián, igaz szerb színekben.

A csapatvezetés és a csapatiroda néhány tagja már a hétvégén elutazik Rióba, hogy előkészítsék a delegációk fogadását, szállását.

A csapat jelentős része július 30-án indul közvetlen chartergéppel.

Vélemény, hozzászólás?