Illusztráció: Keller Richárd
Sorra szervezi ki a közétkeztetést az állam, és így tesznek az önkormányzatok is: az egri kórházban és Miskolcon is ugyanaz, a szinte a semmiből előkerült maglódi cég főzi például a bablevest.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy 2017-ben tovább terjeszkedik Mészáros Lőrinc birodalma Heves megyében. A “Nemzet Gázszerelője”, aki egyébként 800 ezer heves megyei bérét keresi meg térségünkben havonta különböző, többmilliárdos beruházásokkal, újabb – szó szerint – zsíros falathoz jutott, ha úgy tetszik még közelebb került a húsos fazékhoz, ezúttal Egerben.

Történt ugyanis, hogy a Kórház- és Menzaétkeztetés Szolgáltató Kft. nemrég privatizálta az egri Markhot Ferenc Kórház közétkeztetését, így egy Mészáros Lőrinchez köthető, szinte a semmiből előkerült maglódi cég főzheti áprilistól a húslevest meg a rizibizit kórházunkban.

EZT OLVASTAD MÁR?

http://egrisztorik.hu/milliardos-lovarda-atadtak-meszaros-lorinc-cege-altal-megnyert-projekt-elso-epuletet-szilvasvaradon/

 

A Kórház- és Menzaétkeztetés Szolgáltató Kft. különös kapcsolatrendszeréről tavaly nyáron írt a Népszabadság. Az azóta elhallgattatott lap szerint kivételes eseménynek bizonyult, hogy Mészáros Lőrinc akkor épp nem vett, hanem eladott: az érdekeltségébe tartozó Bakonyhús Kft-t tavaly vásárolta fel a Benoit and Augusten Kft., amelynek az ügylet érdekében félmillióról 303 millió forintra emelték a jegyzett tőkéjét. A cég egyedüli tulajdonosa egy a harmincas éveiben járó nő, Bihari Ágnes volt, akinek férje, Bihari Attila a cégadatok szerint tavaly még társtulajdonosa, illetve ügyvezetője volt a Kórház- és Menzaétkeztetés Szolgáltató Kft.-nek. A tulajdonosi pozíciót azóta egyetlen személy, Szabóné Szilágyi Anikó tölti be – talán csak névazonosság, talán nem, de Bihari Attila édesanyját Szilágyi Juditnak hívják – a szerk.).

A lap azt is kiderítette, hogy Bihari Attilának az ügylet idején több más menzás cége is volt, ám azokat csak 2015 őszén kezdte felvásárolni vagy megalapítani, s egyik sem folytatott érdemi gazdasági tevékenységet. Korábban erősen tartotta magát az a piaci szóbeszéd, hogy nagy cégbirodalmat építő Mészáros Lőrinc a húsfeldolgozó kft-jét egy közétkeztető cégnek próbálja eladni, viszonzásul pedig az új gazda vaskos megrendelésekhez juthat majd az államosítás előtt álló közétkeztetési piacon.

(nepszava.hu)

AJÁNLJUK MÉG

http://egrisztorik.hu/tobb-mint-800-ezer-heves-megyei-ember-havi-beret-keresi-meg-meszaros-lorinc-tersegunkben/